Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 9 μηνών εκτοξεύθηκε ο χρυσός – Έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 1.898,8 δολ. η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 9 μηνών εκτοξεύθηκε ο χρυσός – Έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 1.898,8 δολ. η ουγγιά
Σε υψηλό 9 μηνών ο χρυσός
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Απριλίου 2022 έκλεισε σήμερα 12/1 η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο ευνοείται από το «φρένο» στην άνοδο του αμερικανικού δολαρίου και, κυρίως, την τεράστια γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα παγκοσμίως.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου 2023 έκλεισαν στα 1.898,8 δολ. η ουγγιά, μία ανάσα από τα 1.900 δολάρια, έπειτα από κέρδη της τάξεως του 1,1% σε ημερήσια βάση.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, ενισχύθηκε 2,3% στα 23,863 δολάρια η ουγγιά.
Σύμφωνα με τον Jim Wyckoff, ανώτερο αναλυτή της Kitco Metals, «στην παρούσα φάση οι traders βλέπουν πιθανότητες 77% για αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μόνο από τη Fed τον Φεβρουάριο και κορύφωση του κόστους δανεισμού της ομοσπονδιακής τράπεζας κάτω του 5%, στο 4,92%, τον Ιούνιο.
Ο χρυσός θεωρείται ως αμυντική θέση απέναντι στον πληθωρισμό αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, τα οποία καθιστούν υψηλότερο το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του καθώς δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που διατηρούνται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας στον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού στον πλανήτη την Κίνα, «μακροπρόθεσμα αναμένεται να ανακάμψει δυναμικά, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετη ζήτηση».
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, υπενθυμίζεται, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε συνολικά κατά 2,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης