Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση Ουγγαρίας: Η ΕΕ δεν θα αντέξει ένα νέο κύμα προσφύγων – Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπρεπε να τελειώσει… χθες

Δραματική προειδοποίηση Ουγγαρίας: Η ΕΕ δεν θα αντέξει ένα νέο κύμα προσφύγων – Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπρεπε να τελειώσει… χθες
Aυτές οι μεταναστευτικές ροές αποσταθεροποιούν την κατάσταση και γενικά κατευθύνονται προς την Ευρώπη, υπερτόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα άλλο κύμα παράνομης μετανάστευσης που προκλήθηκε από την επισιτιστική κρίση στις φτωχότερες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, δήλωσε την Πέμπτη (12/1/2023) στη Βηρυτό ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto.
«Η Ουγγαρία και ο Λίβανος είναι δύο χώρες γεωγραφικά απομακρυσμένες μεταξύ τους, ωστόσο μας ενδιαφέρει εξίσου να έχουμε ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.
Φυσικά, εάν δεν υπάρξει ειρήνη, η επισιτιστική κρίση θα κλιμακωθεί, από την οποία δεκάδες εκατομμύρια θα φύγουν από τις χώρες τους», είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λιβανέζο ομόλογό του Abdallah Bou Habib.
«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι δυσκολίες μπορούν να οδηγήσουν σε νέα κύματα μετανάστευσης από ήδη ασταθείς περιοχές, σε μεγαλύτερη κλίμακα και πιο σοβαρή από ποτέ.

Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία νέα προσφυγική κρίση

Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτές οι μεταναστευτικές ροές αποσταθεροποιούν την κατάσταση και γενικά κατευθύνονται προς την Ευρώπη.
Εάν αυτή η πίεση ενταθεί, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει», τόνισε ο Szijjarto.
Έχοντας αυτό υπόψη, ζήτησε βοήθεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή για τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους εκεί να ζήσουν κανονική ζωή και θα βοηθήσουν στην επιστροφή χιλιάδων προσφύγων στα σπίτια τους από αυτές τις περιοχές.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η βοήθεια της Ουγγαρίας στην ανοικοδόμηση χριστιανικών εκκλησιών στον Λίβανο θα συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες.
Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση διέθεσε 2 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το πρόγραμμα και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλα 1,8 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Μιλώντας σε ένα διεθνές συνέδριο για τη βοήθεια των Σύρων προσφύγων, οι οποίοι αποτελούν ήδη σχεδόν το 1/5 του πληθυσμού του Λιβάνου, ο Szijjarto τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η ουγγρική κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από έργα στη Συρία αξίας περίπου 27 εκατομμυρίων δολαρίων σε τομείς όπως οι κατασκευές, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η γεωργία.
Εάν η διεθνής κοινότητα δεν αλλάξει στάση, όλο και περισσότεροι Σύροι θα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και όλο και λιγότεροι θα επιστρέφουν στα σπίτια τους, είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης