Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1%, στα 1.879,90 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1%, στα 1.879,90 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αύριο 12/1/23.
Σύμφωνα με τον Jim Wyckoff, ανώτερο αναλυτή της Kitco Metals, «η συνεδρίαση είχε κάποιο χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών για τα βραχυπρόθεσμα futures ενόψει των αυριανών στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή».
Κατά τα άλλα, στην παρούσα φάση οι traders βλέπουν πιθανότητες 77% για αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μόνο από τη Fed τον Φεβρουάριο και κορύφωση του κόστους δανεισμού της ομοσπονδιακής τράπεζας κάτω του 5%, στο 4,92%, τον Ιούνιο.
Ο χρυσός θεωρείται ως αμυντική θέση απέναντι στον πληθωρισμό αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, τα οποία καθιστούν υψηλότερο το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του καθώς δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που διατηρούνται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας στον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού στον πλανήτη την Κίνα, «μακροπρόθεσμα αναμένεται να ανακάμψει δυναμικά, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετη ζήτηση».
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με οριακά κέρδη 0,1% ή 2,4 δολαρίων στα 1.878,9 δολ. η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα το ασήμι έχασε 0,8% στα 23,4 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.084 δολ. το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1.781 δολ. η ουγγιά και ο χαλκός κέρδισε 2,2% στα 4,116 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης