Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και τανκς από τη Δύση μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο

Podolyak (Ουκρανία): Με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και τανκς από τη Δύση μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο
Αυτός ο τύπος πυραύλων θα επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να φτάσει τις ρωσικές αποθήκες όπλων που έχει μεταφέρει η Μόσχα μακριά από το μέτωπο, εκτίμησε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα είναι σε θέση να κερδίσει τον πόλεμο μέσα στο 2023 αν η Δύση παραδώσει περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων με βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων, εκτίμησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Mykhailo Podolyak, δεσμευόμενος ότι αυτά τα συστήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
«Μόνο πύραυλοι με βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων θα μας επιτρέψουν να επιταχύνουμε σημαντικά την ανακατάληψη εδαφών», που θα οδηγήσει στο τέλος του πολέμου «είτε στα τέλη της άνοιξης είτε στις αρχές του καλοκαιριού, είτε το καλοκαίρι, ή πιθανόν το φθινόπωρο», είπε ο Podolyak;

Μεγάλου βεληνεκούς όπλα

Αυτός ο τύπος πυραύλων θα επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να φτάσει τις ρωσικές αποθήκες όπλων που έχει μεταφέρει η Μόσχα μακριά από το μέτωπο σε κατεχόμενα εδάφη ώστε να τις θέσει εκτός πρόσβασης από τα συστήματα που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος στις ουκρανικές δυνάμεις, συμπλήρωσε.
Οι Ουκρανοί που χρησιμοποιούν ήδη αμερικανικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (βεληνεκές 80 χιλιομέτρων) και μόλις παρέλαβαν τους αντίστοιχους γαλλικούς εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων LRU (βεληνεκές περίπου 70 χιλιομέτρων) ζητούν αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

Με όπλα με μεγαλύτερο βεληνεκές, «θα καταστρέψουμε όλη τη στρατιωτική υποδομή του ρωσικού στρατού στα κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του Donbass» (ανατολική Ουκρανία) και στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, υποστήριξε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Ωστόσο, η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί σε στόχους σε ρωσικό έδαφος εφόσον αποκτήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς, είπε.
«Δεν θα επιτεθούμε στη Ρωσία. Διεξάγουμε έναν αποκλειστικά αμυντικό πόλεμο», τόνισε, προειδοποιώντας ότι χωρίς μαζικές παραδόσεις αυξημένων δυτικών βαρέων όπλων, ο πόλεμος είναι πιθανό να διαρκέσει «δεκαετίες».

Εκτός από πυραύλους, το Κίεβο χρειάζεται επίσης τεθωρακισμένα οχήματα, ιδιαίτερα «βαρέα άρματα μάχης», όπως τα γερμανικά Leopards
που απαιτεί η Ουκρανία από το Βερολίνο, και πυροβόλα όπλα.
«Η Γαλλία μας παραδίδει ήδη ελαφρά άρματα μάχης. Αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά θέλουμε ακόμα να πάρουμε 250 έως 300 με 350 βαρέα άρματα μάχης», εξήγησε ο αξιωματούχος.
Οι ανάγκες με προτεραιότητα για το Κίεβο περιλαμβάνουν επίσης περισσότερες οβίδες διαμετρήματος 155 χιλιοστών, μαχητικά drones ικανά να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κατεχόμενα εδάφη και αντιαεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών αντιαεροπορικών τεθωρακισμένων οχημάτων Cheetah, συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης