Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky αδιαφορεί προκλητικά για τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Soledar – Επιλέγει τη σφαγή για επικοινωνιακούς λόγους

Ο Zelensky αδιαφορεί προκλητικά για τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Soledar –  Επιλέγει τη σφαγή για επικοινωνιακούς λόγους
Η ουκρανική ηγεσία, σε όλη την περίοδο των μαχών τόσο για το Soledar όσο και για το Bakhmut δεν έλαβε απολύτως υπόψη τις απώλειές της.
Σχετικά Άρθρα
Η ηγεσία της Ουκρανίας, στέλνοντας όλο και περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή του Soledar, δεν σκέφτηκε καθόλου τις απώλειες.
Στην πραγματικότητα, διέγραψε έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού της προσωπικού εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας Yan Gagin .
«Η ουκρανική ηγεσία, σε όλη την περίοδο των μαχών τόσο για το Soledar όσο και για το Bakhmut δεν έλαβε απολύτως υπόψη τις απώλειές της.
Δεν δίστασε να ρίξει όλο και περισσότερες εφεδρείες στη φωτιά των εχθροπραξιών.
Δεν ήταν πρόβλημα για το Κίεβο να τις εγκαταλείψει.
Αυτά τα στρατεύματα απλώς διαγράφηκαν.
Δεν θεωρούνται πλέον ότι είναι ζωντανοί», είπε.

Θυσία για επικοινωνιακούς λόγους

Ανάμεσα σε εκείνους τους Ουκρανούς στρατιωτικούς που παρέμειναν στην πόλη, μπορεί να υπάρχουν τραυματίες, εκείνοι που έχασαν μέσα επικοινωνίας ή που είχαν πάει σε αποστολή και δεν είχαν χρόνο να επιστρέψουν σημείωσε ο Gagin.
«Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί οι άνθρωποι απλά έμειναν μετέωροι», είπε.
«Η Ουκρανία εγκαταλείπει τους στρατιώτες της.
Για να αναφέρει εγκαίρως στους προστάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ ότι είναι γενναίοι άνδρες, ότι πολεμούν με ανδρεία και κρατούν το οχυρό», σημείωσε.
Ο Gagin πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο το Κίεβο στην πραγματικότητα «απλώς χρησιμοποιεί τον ανδρικό πληθυσμό της Ουκρανίας».
«Σε γενικές γραμμές, όλοι αυτοί οι άνδρες είναι απλώς πόροι μιας χρήσης, όπως τα καυσόξυλα», είπε.
Πιθανότατα, τόνισε ο ειδικός, οι εγκλωβισμένοι θα αρχίσουν τώρα να παραδίδονται.
Όταν συλληφθούν, θα μπορούν να λάβουν τροφή και ιατρική περίθαλψη.
Ο επικεφαλής της Wagner Yevgeny Prigozhin δήλωσε πως, η πόλη Soledar, θάτρο σφοδρών μαχών τις τελευταίες ημέρες, είχε τεθεί υπό έλεγχο από άνδρες του στρατού του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης