Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα στήριξης δανειοληπτών από τη NatWest, με στόχο να ανακοπεί το κύμα αθετήσεων

Μέτρα στήριξης δανειοληπτών από τη NatWest, με στόχο να ανακοπεί το κύμα αθετήσεων
Οι χαμηλόμισθοι έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την εκτίναξη του πληθωρισμού, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο να ξοδεύουν πλέον πάνω από το 10% του εισοδήματός τους σε καύσιμα
Κατά έξι μήνες θα παρατείνει η βρετανική NatWest το χρονικό διάστημα που έχουν οι πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα για να αποπληρώσουν μη εξασφαλισμένα δάνεια ή τις υπεραναλήψεις, σε μια προσπάθεια να παρέχει στήριξη στην κρίση του κόστους ζωής.
Η τράπεζα που υποστηρίζεται από το κράτος - η οποία έχει 19 εκατομμύρια πελάτες - δήλωσε ότι οι χαμηλόμισθοι έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την εκτίναξη του πληθωρισμού, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο να ξοδεύουν πλέον πάνω από το 10% του εισοδήματός τους σε καύσιμα ή πάνω από το 30% σε είδη διατροφής ή και στα δύο.
"Ενώ δεν βλέπουμε ακόμη σημαντική αύξηση των αθετήσεων ή των ατόμων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, αυτή η νέα δέσμη χρηματοδότησης και μέτρων έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επιτόπια στήριξη στις κοινότητες", δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της NatWest Alison Rose.

Αυξάνεται το κόστος διαβίωσης

Η Βρετανία βιώνει διψήφιο πληθωρισμό με αυξήσεις τιμών σε υψηλά επίπεδα περίπου 40 ετών και ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς οι αυξήσεις των μισθών αδυνατούν να συμβαδίσουν.
Η NatWest δήλωσε ότι οι πελάτες που έχουν χάσει αρκετές πληρωμές σε μη εξασφαλισμένα χρέη θα έχουν 24 μήνες για να τα αποπληρώσουν από τις αρχές Φεβρουαρίου, από 18 μήνες που ήταν.
Η τράπεζα δήλωσε ότι αυξάνει επίσης τη χρηματοδότηση για φιλανθρωπικές οργανώσεις και ομάδες που παρέχουν υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για το χρέος και την πρόσβαση σε προσιτές πιστώσεις, σε 5,7 εκατομμύρια λίρες.
Η βρετανική κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν καλέσει τις τράπεζες να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν και οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν κάποια βοήθεια στους δανειολήπτες ενυπόθηκων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης