Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Χειροβομβίδα εντοπίστηκε μέσα στο σώμα στρατιώτη - «Θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή»

Ουκρανία: Χειροβομβίδα εντοπίστηκε μέσα στο σώμα στρατιώτη - «Θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή»
Το φονικό αντικείμενο αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης, που διενεργήθηκε από έναν εκ των πιο έμπειρων στρατιωτικών χειρουργών της χώρας, αφού οι ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να «εκραγεί ανά πάσα στιγμή»
Ένας χειρουργός στην εμπόλεμη Ουκρανία αφαίρεσε μια χειροβομβίδα από το στήθος ενός στρατιώτη, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.
Το φονικό αντικείμενο αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης, που διενεργήθηκε από έναν εκ των πιο έμπειρων στρατιωτικών χειρουργών της χώρας, αφού οι ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να «εκραγεί ανά πάσα στιγμή».
Η εγχείρηση ήταν επιτυχής και ο τραυματίας στρατιώτης βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης.
Μια ακτινογραφία, που δημοσιοποιήθηκε από τον στρατό της Ουκρανίας δείχνει τη χειροβομβίδα που βρίσκεται στο στήθος του στρατιώτη.
Ο χειρουργός Αντρίιι Βέρμπα φωτογραφήθηκε κρατώντας το μη πυροδοτημένο όπλο.
«Δεν είναι θανατηφόρος κάθε τραυματισμός στην καρδιά!», έγραψε στο Telegram η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν διευκρίνισαν πότε έγινε η επέμβαση ή πώς η χειροβομβίδα μπήκε στο σώμα του στρατιώτη.
Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τον 11ο μήνα, οι γιατροί και οι νοσοκόμες στα στρατιωτικά νοσοκομεία συνεχίζουν να φροντίζουν τραυματίες στρατιώτες και πολίτες.
Τον περασμένο μήνα, ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν χάσει 10.000-13.000 στρατιώτες στον πόλεμο μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης