Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδουν την Wagner οι Ουκρανοί: Η Soledar είναι και θα είναι πάντα ουκρανική

Διαψεύδουν την Wagner οι Ουκρανοί: Η Soledar είναι και θα είναι πάντα ουκρανική
Δεν είναι αληθές ότι ο Prigozhin της Wagner είναι εντός των αλατωρυχείων της Soledar λέει ο ουκρανικός στρατός
Σχετικά Άρθρα
Την είδηση ότι οι δυνάμεις της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner κατάφεραν να καταλάβουν όλη την πόλη Soledar στην περιφέρεια του Donetsk διαψεύδει ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος αμφισβητεί πως ο ηγέτης της Wagner, Yevgeny Prigozhin μπόρεσε να βρεθεί εντός των αλατορυχείων της Soledar.
«Η Soledar είναι και θα είναι πάντα ουκρανική» ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει με μήνυμα του στο Telegram, πως οι Ουκρανοί στρατιώτες εξακολουθούν να αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Prigozhin, ο ουκρανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες που δείχνουν πως είναι τα αλατορυχεία στη Soledar, αντιπαραβάλλοντας τις με αυτές που δημοσίευσε ο Prigozhin.
43.jpg
42.jpg
41.png
Πήραμε την Soledar

Πάντως, σε δεύτερη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Prigozhin φαίνεται πως βρίσκεται σε αλατορυχείο.
Στο μήνυμα του ο Prigozhin ανέφερε ότι στρατιωτικές δυνάμεις της Wagner έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους όλη την πόλη του Soledar, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κέντρο της πόλης έχει περικυκλωθεί και ότι ο αστικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μάλιστα ο Prigozhin υποστήριζε ότι σήμερα Τετάρτη 11/1 επρόκειτο να ανακοινωθεί και ο αριθμός των Ουκρανών αιχμαλώτων.
55.jpg
Ανοίγει ο δρόμος για απελευθέρωση όλου του Donetsk

Η κατάληψη του Soledar ανοίγει την πρόσβαση στο Slavyansk και στο Kramatorsk και κατ’επέκταση στην απελευθέρωση όλου του Donetsk υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
«Η απελευθέρωση του Soledar πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες για την απελευθέρωση του Artemovsk (Bakhmut) και του Seversk.
Αυτό οδηγεί, πρώτον, σε μια άλλη κατάρρευση των συμβόλων, αυτό του αήττητου, που διογκώθηκαν από την ουκρανική προπαγάνδα.
Δεύτερον, αυτή είναι η πολυαναμενόμενη είσοδος στο προγεφύρωμα των κατευθύνσεων προς Slavyansk και Kramatorsk.
Αυτό στην πραγματικότητα αποτελεί μια στιγμή καμπής για την απελευθέρωση ολόκληρης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Solovyov Live TV ο Pushilin.

Πέφτει η αμυντική γραμμή των Ουκρανών

Όπως είπε ο Pushilin, η κατάληψη του Soledar, του Artemovsk και του Seversk από τις ρωσικές δυνάμεις θα οδηγούσε στην καταστροφή της αμυντικής γραμμής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
«Με την κατάληψη του Soledar, του Artemovsk και του Seversk, στην πραγματικότητα καταστρέφουμε όλη την πρώτη γραμμή.
Αυτό καθιστά δυνατό να κινηθούμε κατά μήκος των κατευθύνσεων Gorlovka και Slavyansk και σε κάποια σημεία να περάσουμε από πίσω.
Με τη σωστή αλληλεπικάλυψη, το μέτωπο του εχθρού, το οποίο οχυρώνεται εδώ και πολύ καιρό, θα μπορούσε να καταρρεύσει» είπε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης