Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6% - Στο επίκεντρο τα εταιρικά

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6% - Στο επίκεντρο τα εταιρικά
Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών ξεκινούν την Τετάρτη 11/1
Ήπια άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου τριμηνιαίων κερδών της περιοχής, με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη 12/1.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6% στις 14.866 μονάδες.  
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 7.737 μονάδες.
Στις 6.913 μονάδες με άνοδο 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει οριακή μεταβολή -0,1%% στις 25.363 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,1% στις 8.713 μονάδες.
Πτώση 0,2% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street. 
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια ενισχύεται 0,6% στις 2.172 μονάδες.
Το φυσικό αέριο υποχωρεί περαιτέρω στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Φεβρουαρίου να σημειώνει πτώση 3% στα 68 ευρώ.
Οριακή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,3% στα 80,32 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,2% στα 75,23 δολ. το βαρέλι.
Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών ξεκινούν την Τετάρτη, με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η J Sainsbury και η JD Sports ανακοινώνουν τριμηνιαία στοιχεία.
Ο τομέας αναμένεται να περάσει δύσκολα, με την καταναλωτική ζήτηση να υποφέρει το 2023, καθώς η ανάπτυξη σε πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες επιβραδύνεται.
Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος στο 1,7%, αφού τον Ιούνιο είχε εκτιμήσει ότι θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 3% το 2023.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 1,7% θα καθιστούσε το τρέχον έτος μεταξύ των ασθενέστερων ετών ανάπτυξης των τελευταίων τριών δεκαετιών.
Η Bayer βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Bluebell Capital Partners έχει δημιουργήσει μερίδιο και πιέζει για τη διάλυση του γερμανικού φαρμακευτικού και γεωργικού γίγαντα.
Η μεγαλύτερη προσοχή αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Πέμπτη. 
Η έκθεση αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στο 6,5% έναντι 7,1% τον Νοέμβριο, παρέχοντας περιθώριο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της τον Φεβρουάριο, για άλλη μια φορά.
Ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell δεν έκανε άμεση αναφορά στην ομιλία του την Τρίτη στο επίπεδο των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζεται για πολιτική αντίσταση, καθώς οι προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό πλήττουν την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης