Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητική παρέμβαση ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια – Στρατιωτική άσκηση στο μη αναγνωρισμένο Κόσοβο

Προκλητική παρέμβαση ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια – Στρατιωτική άσκηση στο μη αναγνωρισμένο Κόσοβο
Το ΝΑΤΟ Θα πραγματοποιήσει τη στρατιωτική άσκηση Defender Europe 23 στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου το 2023
Σε μία άκρως αποσταθεροποιητική κίνηση, που αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια προχωρά το ΝΑΤΟ.
Θα πραγματοποιήσει τη στρατιωτική άσκηση Defender Europe 23 στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου το 2023, όπως δήλωσε την Τρίτη (10/1) ο υπουργός Άμυνας της περιοχής, Armend Mehaj.
«Η χώρα μας θα είναι μεταξύ των κρατών που θα φιλοξενήσουν αυτές τις ασκήσεις.
Περισσότερα από 1.300 μέλη της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) θα λάβουν μέρος.
Ο κύριος στόχος που θα επιδιώξει η KSF σε αυτούς τις ασκήσεις θα είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας και η δοκιμή της ετοιμότητας του πεζικού, η υποστήριξη υπηρεσιών και η ιατρική συνδρομή», έγραψε ο Mehaj στο Facebook.
«Δίπλα με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλους συμμάχους, η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου ολοκληρώνει το στάδιο σχεδιασμού της άσκησης Defender Europe 23», πρόσθεσε ο υπουργός.

Πρόκληση για τη Σερβία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα σχεδιασμού της KSF, μαζί με εκπροσώπους από τις ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν στην τελευταία τετραήμερη διάσκεψη σχεδιασμού στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.
Ο Aleksandar Vulin, πρώην υπουργός Άμυνας της Σερβίας, ο οποίος τώρα ηγείται της βασικής ειδικής υπηρεσίας της χώρας, της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας, δήλωσε νωρίτερα, πως εάν το Κόσοβο ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μελλοντικά, αυτό θα είναι «μία πρόκληση σε βάρος της Σερβίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης