Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stavridis (Ναύαρχος ΗΠΑ ε.α.): H αεροπορία έχει καταλυτικό ρόλο στην Ουκρανία και εκεί υπερτερεί η Ρωσία

Stavridis (Ναύαρχος ΗΠΑ ε.α.): H αεροπορία έχει καταλυτικό ρόλο στην Ουκρανία και εκεί υπερτερεί η Ρωσία
«Όταν τα βάλω όλα μαζί, οι Ουκρανοί τον κερδίζουν στο έδαφος, αλλά οι Ρώσοι κερδίζουν στους ουρανούς», είπε ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης του ΝΑΤΟ και ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, James Stavridis…
Ρωσική υπεροχή στους αιθέρες παραδέχεται ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης του ΝΑΤΟ και ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, James Stavridis.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή Cats Roundtable για την Ουκρανία, ο Stavridis, ένας στρατιωτικός υψηλού προφίλ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κυρίως ως ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη από το 2009 έως το 2013, παραδέχτηκε πως η παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανών υπερασπιστών και Ρώσων εισβολέων θα συνεχιστεί τουλάχιστον καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Και ενώ έχουν γίνει πολλά για την επιτυχία της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες, προειδοποίησε ότι η Ρωσία διατηρεί ένα πλεονέκτημα στον αέρα, αν και η χερσαία υπεροχή των αμυνομένων αποτελεί παράγοντας εξισορρόπησης.
«Όταν τα βάλω όλα μαζί, οι Ουκρανοί τον κερδίζουν στο έδαφος, αλλά οι Ρώσοι κερδίζουν στους ουρανούς».
Αυτό το πλεονέκτημα, όπως επεσήμανε ο Stavridis, δεν είναι απίθανο να έχει καταλυτικό ρόλο μέχρι το τέλος του χειμώνα.
Τόνισε επίσης την ανάγκη και τα δύο έθνη να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, με την κόπωση των ρωσικών δυνάμεων να βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
«Δυστυχώς, η πρώτη ευκαιρία που μπορούμε να φτάσουμε σε μια διαπραγμάτευση θα είναι μετά τον χειμώνα», είπε ο Stavridis.
«Οι Ρώσοι θα εξαντληθούν, χάνοντας πολλούς άνδρες, πολύ εξοπλισμό… Ας πιέσουμε όλοι για μια διαπραγμάτευση κάποια στιγμή στα μέσα του 2023».
«Από την πλευρά της Ουκρανίας, οι πιέσεις από τη Δύση, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω κόστη, πρόκειται να αυξηθούν», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης