Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλό 8 μηνών ο χρυσός - Περαιτέρω άνοδο αναμένουν οι αναλυτές - Τα 1.896 δολ./ ουγγιά το «επόμενο μεγάλο εμπόδιο»

tags :
Κοντά σε υψηλό 8 μηνών ο χρυσός - Περαιτέρω άνοδο αναμένουν οι αναλυτές - Τα 1.896 δολ./ ουγγιά το «επόμενο μεγάλο εμπόδιο»
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Κοντά σε υψηλό 8 μηνών διαμορφώθηκε την Τρίτη (10/1/2023) η τιμή του χρυσού, καθώς συνεχίστηκε το ισχυρό ξεκίνημα του πολύτιμου μετάλλου το 2023.
Η τιμή spot έφτασε τα 1.881,5 δολάρια ανά ουγγιά τη Δευτέρα (9/1/2023), το υψηλότερο σημείο του από τις 9 Μαΐου, προτού ψυχρανθεί, καθώς οι αξιωματούχοι της Fed σηματοδότησαν περαιτέρω επιθετική νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Ο Ole Hansen από τη Saxo Bank δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη (12/1/2023) και τοποθέτησε το «επόμενο μεγάλο εμπόδιο» για τον χρυσό στα 1.896 δολάρια/ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, ο David Neuhauser από τη Livermore Partners, δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι αναμένει ότι η πρόσφατη δυναμική του χρυσού θα συνεχιστεί, καθώς οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι η περαιτέρω υποτίμηση του νομίσματος είναι πιθανό να συμβεί τα επόμενα χρόνια.
«Νομίζω ότι καθώς κοιτάζετε μπροστά, αρχίζετε να κοιτάζετε γύρω σας και να σκέφτεστε "πού είναι το ασφαλέστερο μέρος για τις επενδύσεις όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία;" και το μόνο μέρος που πραγματικά μπορείτε να πάτε ως εναλλακτική λύση τώρα είναι ο χρυσός», δήλωσε ο Neuhauser μιλώντας στο CNBC.
«Μου αρέσει ο χρυσός εδώ και αρκετά χρόνια. Κοιτάζοντας την κορύφωση του δολαρίου, έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη τους τελευταίους μήνες, οπότε βλέπω ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης