Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καρφιά» Ουγγαρίας για Δύση: Όσοι ενθαρρύνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία πλήττουν τα εθνικά μας συμφέροντα

«Καρφιά» Ουγγαρίας για Δύση: Όσοι ενθαρρύνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία πλήττουν τα εθνικά μας συμφέροντα
Η παράταση της σύγκρουσης και η πιθανή κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρας μας, τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Δεν είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας ή της Σερβίας να παραταθεί η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς οι αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους, δήλωσε την Τρίτη (10/1/2023) ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto μετά από συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογό του, Ivica Dacic.
«Και τις δύο χώρες τις ενδιαφέρει να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.
Η παράταση της σύγκρουσης και η πιθανή κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τις χώρες μας», είπε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται τόσο σοβαρό» για εκείνες τις χώρες που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή της σύγκρουσης, «αλλά αυτοί που ενθαρρύνουν την κλιμάκωση ή την παράταση του πολέμου ενεργούν ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα», είπε.

Αισθανόμαστε τις συνέπειες του πολέμου

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα του και η Σερβία αισθάνονται άμεσα τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.
Η σύγκρουση στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του επηρεάζει την ασφάλειά τους και οι αντιρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττουν τις οικονομίες και το εμπόριο τους.
«Ούτε οι Ούγγροι ούτε οι Σέρβοι ευθύνονται για αυτόν τον πόλεμο, αλλά και οι δύο λαοί τον πληρώνουν», σημείωσε.
«Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει να βάλουμε ένα τέλος στην ένοπλη σύγκρουση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης