Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Υπομονή... η Fed χρειάζεται επιτόκια πάνω από το 5% για να μειωθεί ο πληθωρισμός - Αλλά να κάνει και μια παύση

Dimon (JP Morgan): Υπομονή... η Fed χρειάζεται επιτόκια πάνω από το 5% για να μειωθεί ο πληθωρισμός - Αλλά να κάνει και μια παύση
Ο καταναλωτής εξακολουθεί να είναι ισχυρός, οι αυξημένοι κίνδυνοι παραμένουν
Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να υπερβούν το στόχο που αναμένεται σήμερα, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, αλλά τάσσεται υπέρ μιας παύσης για να δούμε τον πλήρη αντίκτυπο των αυξήσεων του περασμένου έτους.
Υπάρχει 50% πιθανότητα οι τρέχουσες προσδοκίες να είναι σωστές υποθέτοντας ότι η Fed θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της περίπου στο 5% και 50% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να χρειαστεί να πάει στο 6%, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan στο Fox Business.
"Είμαι με την πλευρά που λέει ότι μπορεί να μην είναι αρκετό", δήλωσε ο Dimon.
"Αργήσαμε λίγο να ξεκινήσουμε.
Μας πρόλαβε.
Δεν νομίζω ότι θα γίνει ζημιά αν περιμένουμε τρεις ή έξι μήνες".

Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας έκανε τα σχόλιά του ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη και των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου από τις κορυφαίες τράπεζες που αρχίζουν την Παρασκευή.
Οι αξιωματούχοι της Fed επιβράδυναν τις αυξήσεις των επιτοκίων τους τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις 75 μονάδων βάσης.
Το επιτόκιο αναφοράς που αποτελεί στόχο είναι 4,25% έως 4,5%.
Η εκτενής συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ετήσιο συνέδριο της JPMorgan για την επενδυτική-τραπεζική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας στο Σαν Φρανσίσκο - η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αυτοπροσώπως από πριν από την πανδημία.
Ο Dimon, ο οποίος έχει υπάρξει υπέρμαχος των εργαζομένων που έρχονται στο γραφείο, δήλωσε ότι περίπου το 60% του εργατικού δυναμικού της JPMorgan το κάνει με πλήρη απασχόληση και "περίπου οι υπόλοιποι" είναι εκεί το μισό χρόνο.
Όσον αφορά την οικονομία, ο Dimon επανέλαβε τα σχόλια που έκανε κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους, λέγοντας ότι ενώ ο καταναλωτής εξακολουθεί να είναι ισχυρός, οι αυξημένοι κίνδυνοι παραμένουν.
Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην ποσοτική σύσφιξη.
Ενώ οι ομότιμες εταιρείες, όπως η Goldman Sachs Group και η Morgan Stanley, απολύουν υπαλλήλους, η JPMorgan "εξακολουθεί να προσλαμβάνει", δήλωσε ο Dimon, προσθέτοντας ότι κατανοεί γιατί οι εταιρείες είναι επιφυλακτικές.
Είπε ότι η πίεση στους μισθούς έχει μειωθεί λίγο, καθώς τα επίπεδα φθοράς μειώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης