Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στην ΕΕ για την παραλλαγή Kraken του κορωνοϊού - Σύσταση από ΠΟΥ για ελέγχους στους ταξιδιώτες από ΗΠΑ

Ανησυχία στην ΕΕ για την παραλλαγή Kraken του κορωνοϊού - Σύσταση από ΠΟΥ για ελέγχους στους ταξιδιώτες από ΗΠΑ
Ο ΠΟΥ συστήνει της χρήση μάσκας σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμό έχει σημάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού, XBB.1.5.
Το ευρωπαϊκό σκέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι η XBB.1.5 εντοπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με περιστατικά που χαρακτηρίζονται ελάχιστα, «αλλά σε αυξανόμενους ρυθμούς μετάδοσης» και απηύθυνε σύσταση ελέγχους στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, δεδομένης της ταχείας εξάπλωσης της τελευταίας παραλλαγής της παραλλαγής Omicron στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αξιωματούχοι του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη συνέστησαν να εφαρμοστούν ταξιδιωτικά μέτρα «χωρίς διακρίσεις».

Αυτό δεν σημαίνει ότι «συνιστούμε τον έλεγχο για ασθενείς μεταξύ των επιβατών που έρχονται από τις ΗΠΑ σε αυτό το στάδιο. Οι χώρες πρέπει να εξετάσουν τη βάση δεδομένων για τον έλεγχο πριν την αναχώρηση», δήλωσε η ανώτερη αξιωματικός έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Catherine Smallwood, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Στους επιβάτες θα πρέπει να συστήνεται να φορούν μάσκες σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, πρόσθεσε η ίδια, «αυτή θα πρέπει να είναι μια σύσταση που εκδίδεται για τους επιβάτες που φθάνουν από οπουδήποτε υπάρχει ευρεία μετάδοση του COVID-19».

Σε ποιες χώρες έχει εντοπιστεί η Kraken

Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου λοιμώξεων ECDC επισημαίνει το «υψηλό επίπεδο ανοσολογικής διαφυγής που καταδεικνύεται από την ομάδα των παραλλαγών XBB με αρκετά μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων».
Η παραλλαγή σύμφωνα με το ECDC έχει εντοπιστεί στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Πορτογαλία, τη Ρουμανία,τη Σλοβενία,την Ισπανία και τη Σουηδία.
Το ποσοστό μετάδοσης της υποπαραλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μικρότερο από 2%, σε σύγκριση με το 27,6% που ισχύει για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η παραλαγγή εντοπίστηκε στις 22 Οκτωβρίου κι έκτοκτε τα κρούσματα ανέρχονται σε 4111.
Επιπλέον 202 κρούσματα αναφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης