Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία) για παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία: Δεν θα ενεργήσουμε μόνοι μας

Scholz (Γερμανία) για παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία: Δεν θα ενεργήσουμε μόνοι μας
Η Γερμανία θα είναι πάντα ενωμένη με τους φίλους και τους συμμάχους της είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία δεν θα ενεργήσει μόνη της στην παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία διεμήνυσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz αποτυπώνοντας το δισταγμό που υπάρχει στη Δύση σχετικά με το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.
Μετά την Πολωνία που κατέστησε σαφές πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια που την θέλουν να προμηθεύει μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, αναφέροντας πως θα δώσει μόνο ένα συμβολικό αριθμό τανκ και πάντα σε συνάρτηση και σε συμφωνία με τη διεθνή κοινότητα, και ο Scholz υπογράμμισε πως η Γερμανία θα κινηθεί βάσει των όποιων αποφάσεων λάβει η Συμμαχία.
Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ο Scholz είπε πως είναι αναγκαίο να συντονίζονται οι παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό με τους συμμάχους, αναφέροντας πως οι σύμμαχοι «προετοίμαζαν, συζητούσαν και οργάνωναν καιρό» τις παραδόσεις αρμάτων μάχης.

Δεσμεύσεις

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην Ουκρανία πριν τα τέλη Μαρτίου, 40 άρματα μάχης τύπου Marder, οι ΗΠΑ έχουν πει πως στείλουν περίπου 50 τεθωρακισμένα άρματα μάχης Bradley, η Γαλλία έχει γνωστοποιήσει ότι θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περίπου 30 ελαφριά τεθωρακισμένα αναγνώρισης AMX-10 RC, εφοδιασμένα με ισχυρά πυροβόλα ενώ πληροφορίες από τη Μ. Βρετανία έκαναν λόγο για την παράδοση περίπου δέκα αρμάτων κύριας μάχης Challenger 2.
Πάντως και παρά από τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις αυτές, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα.
Για παράδειγμα, δημοσίευμα του Spiegel υποστήριζε πως η Γερμανία θα πρέπει να πάρει τα 40 Marder από το γερμανικό στρατό για να τα παραδώσει στο Κίεβο, τη στιγμή που εκτιμάται πως από τα 370 Marder BMP που έχουν στη διάθεση τους οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, «μόνο το 62% είναι έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση».

Σε συνεννόηση με τους Συμμάχους

«Η Γερμανία δεν θα ενεργήσει μόνη της.
Η Γερμανία θα είναι πάντα ενωμένη με τους φίλους και τους συμμάχους της (...) οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανεύθυνο σε αυτή την τόσο επικίνδυνη κατάσταση» υποστήριξε ο Scholz.
Σημειώνεται πως το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Robert Habeck δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να στείλει στο μέλλον στην Ουκρανία και άρματα μάχης Leopard

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης