Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι «γενναιόδωροι» δυτικοί έστειλαν... ληγμένο οπλικό εξοπλισμό στην Ουκρανία - Η καταγγελία από τον πρέσβη στην Αγγλία

Οι «γενναιόδωροι» δυτικοί έστειλαν... ληγμένο οπλικό εξοπλισμό στην Ουκρανία - Η καταγγελία από τον πρέσβη στην Αγγλία
Ο πρέσβης πρόσθεσε επίσης ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται ήδη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι δυτικές χώρες στις περισσότερες περιπτώσεις προμηθεύουν το Κίεβο με απαρχαιωμένα όπλα, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Prystaiko σε συνέντευξή του στο Newsweek .
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος του εξοπλισμού έχει λήξει.
«ότι θέλετε να.... πετάξετε, δώστε το σε μας... Σε κανονικές περιόδους ειρήνης, κανείς δεν θα ήθελε να μιλήσει γι 'αυτό με τέτοιους όρους. Αλλά τώρα - γιατί όχι;» σημείωσε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι δυτικοί εταίροι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τις αποθήκες τους με στρατιωτικό εξοπλισμό στο μέγεθος που ζητά η Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, οι αρχές του Κιέβου θα ήθελαν να αποκτήσουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας, άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και πυρομαχικά μεγαλύτερης εμβέλειας για το HIMARS MLRS, αναφέρει το άρθρο.
Παράλληλα,ο Prystaiko ευχαρίστησε τους ξένους εταίρους για τις προγραμματισμένες παραδόσεις συστημάτων αεράμυνας Patriot γράφει το ρωσικό Ria Novosti.
"Πράγματι, πρόκειται για ένα πρώτης τάξεως αντιπυραυλικό σύστημα που δεν συζητήθηκε καν.
Νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσεις άρματα μάχης, ελικόπτερα, ακόμη και αεροπλάνα τώρα", τόνισε.
Ο πρέσβης πρόσθεσε επίσης ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται ήδη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας Patriot συμπεριλήφθηκαν στο επόμενο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο παρουσιάστηκε για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον από τον Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης