Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας: Κανένα «σενάριο Κορέας» για την Ουκρανία – Τα νέα όπλα της Δύσης δεν θα αλλάξουν τίποτα

Μήνυμα Ρωσίας: Κανένα «σενάριο Κορέας» για την Ουκρανία – Τα νέα όπλα της Δύσης δεν θα αλλάξουν τίποτα
Δεν υπάρχει σενάριο για νέα επιστράτευση είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε το Κρεμλίνο τις πληροφορίες που διακινούνται από το Κίεβο σχετικά με μια ειρηνευτική πρωτοβουλία που αποσκοπεί σε μια λύση στην Ουκρανία βάσει του σεναρίου της Κορέας.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, υποστήριξε ότι δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες που διακινεί η Ουκρανία σχετικά με υποτιθέμενη πρόταση του αναπληρωτή επικεφαλής της Ρωσικής προεδρίας, Dmitry Kozak για ένα «σενάριο τύπου Κορέας» για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Ο Peskov υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα παράλογο σενάριο, για το οποίο δεν μιλά κανείς παρά τα όσα υποστηρίζει ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Τι λέει το Κίεβο

Σύμφωνα με τον Danilov, o Kozak φέρεται να διαπραγματεύεται αυτό το σενάριο της επίλυσης της ουκρανικής κρίσης με Ευρωπαίους διπλωμάτες σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει το Κίεβο να υπογράψει μια δυσμενή ειρηνευτική συμφωνία.
«Εάν καταλαβαίνω σωστά, πράγματι είχαν κάποιες ανακοινώσεις να κάνουν, αλλά μάλλον αναφέρονταν σε κάποιο άλλο πρόσωπο με το επώνυμο Kozak.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό το πρόσωπο είτε είναι στο ουκρανικό κοινοβούλιο είτε τέλος πάντων κάποιο άλλο πρόσωπο με αυτό το επίθετο» είπε ο Peskov.
Σημειώνεται πως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Danilov είπε ότι στο Κίεβο προτάθηκε το «κορεατικό σενάριο» για την ουκρανική κρίση.

Τι προβλέπει το σενάριο της Κορέας

Το «σενάριο της Κορέας» επί της ουσίας προβλέπει ότι στο τέλος των πολεμικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων, θα εδραιωθεί μια γραμμή οριοθέτησης μεταξύ των εδαφών της Ουκρανίας και της Ρωσίας (όπως ήδη συμβαίνει με τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα) που δεν θα γίνει αποδεκτή με επίσημο τρόπο από τα δύο μέρη.
Ωστόσο, με την οριοθέτηση της γραμμής αυτής, θα επέλθει μείωση της έντασης και ένα «πάγωμα» των πολεμικών επιχειρήσεων, χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να στέλνει το μήνυμα ότι υπαναχωρεί από τις βασικές αρχές που έχει θέσει στο πλαίσιο αυτού του πολέμου.
Η Ουκρανία δεν θα έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις της για επιστροφή όλων των εδαφών της από τη Ρωσία, θα συνεχίσει να ζητά όπλα από τη Δύση ενώ η Ρωσία θα παραμείνει υπό τον κλοιό των διεθνών κυρώσεων.

Καμία νέα επιστράτευση

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τη Ρωσία να προχωρά σε μια νέα επιστράτευση ο Peskov υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δίνεται σημασία σε ότι διακινείται στο Telegram (social media όπως το twitter).
«Δεν χρειάζεται να δίνετε σημασία στο τι αναφέρεται γενικά στο Telegram.
Η κύρια πηγή ενημέρωσης είναι οι επίσημες αρχές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Δεν χρειάζεται να μεγενθύνουμε σε σημασία ότι αναφέρει το Telegram» επισήμανε ο Peskov, ο οποίος σχετικά με τα σενάρια περί νέας επιστράτευσης, σημείωσε ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει τονιστεί επισήμως ότι δεν θα υπάρξει άλλη επιστράτευση.

Δεν θα αλλάξουν τίποτα τα δυτικά όπλα

Αναφερόμενος στις νέες παραδόσεις όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα.
«Οι νέες παραδόσεις δυτικών όπλων στο Κίεβο θα επιδεινώσει τα δεινά του ουκρανικού λαού και δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου» τόνισε ο Peskov αναφερόμενος στις εκκλήσεις του Κιέβου για πιο βαριά όπλα και για αντιαεροπορικά συστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης