Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ

Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ
Η διώρυγα του Σουέζ είναι μία από τις πιο σημαντικές πλωτές οδούς στον κόσμο

(upd) Το M/V Glory, ένα φορτηγό πλοίο χύδην φορτίου, το οποίο προσάραξε νωρίς σήμερα το πρωί στη Διώρυγα του Σουέζ, έχει αποκολληθεί και πλέει και πάλι, ανακοινώθηκε από τη ναυτιλιακή υπηρεσία Leth Agencies.
Είκοσι ένα σκάφη,που πλέουν προς νότο,θα συνεχίσουν τον διάπλου τους μέσω της διώρυγας και αναμένονται μικρές καθυστερήσεις, πρόσθεσε η ναυτιλιακή υπηρεσία.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Το χύδην φορτηγό πλοίο Glory προσάραξε νωρίτερα στη διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο Leth.
Τα δεδομένα του χάρτη σε απευθείας σύνδεση από τον πάροχο ναυτιλιακών πληροφοριών MarineTraffic δείχνουν ότι το πλοίο διέσχιζε τη διώρυγα του Σουέζ πριν από έξι ώρες.
Το πλοίο πλέει υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, σύμφωνα με το MarineTraffic και το VesselFinder.
Το αραβικό ειδησεογραφικό κανάλι Al-Arabiya επικαλέστηκε τον Osama Rabie, πρόεδρο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, ο οποίος δήλωσε ότι το πλοίο είχε προσαράξει αλλά επιπλέει.
Πρόσθεσε ότι η προσάραξη δεν επηρεάζει τη ναυσιπλοΐα μέσω της πλωτής οδού.
Η διώρυγα του Σουέζ είναι μία από τις πιο σημαντικές πλωτές οδούς στον κόσμο, με τα 120 μίλια της να φιλοξενούν το 30% της παγκόσμιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το 12% του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου αξίας περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.
Τον Μάρτιο του 2021, ένα τεράστιο δεξαμενόπλοιο 220.000 τόνων με την ονομασία Ever Given κόλλησε κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ για έξι ημέρες, προκαλώντας το μακρύτερο κλείσιμο που έχει γίνει ποτέ λόγω πλοίου και εμποδίζοντας το εμπόριο ύψους περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης