Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Ουκρανική τραγωδία στο Kramatorsk με 600 νεκρούς… έχασαν και 5 αεροπλάνα – Το Spiegel βλέπει δυσκολίες και οι Ιταλοί καθυστερήσεις

Μετά την Ουκρανική τραγωδία στο Kramatorsk με 600 νεκρούς… έχασαν και 5 αεροπλάνα – Το Spiegel βλέπει δυσκολίες και οι Ιταλοί καθυστερήσεις
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 5 Ουκρανικά αεροπλάνα… σε μια ημέρα...
Αν και υπάρχει συσκότιση για το τι συνέβη τελικά στο Kramatorsk… οι ρώσοι επιμένουν ότι σε δυο περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών υπήρχαν 700 και 600 στρατιώτες ή συνολικά 1.300 στρατιώτες και με πυραύλους…σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας πάνω από 600 στρατιώτες…
Να σημειωθεί ότι στο Kramatorsk σημειώθηκαν 5 μεγάλες εκρήξεις και υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές…
Οι Ουκρανοί διαψεύδουν ότι έχασαν τόσους στρατιώτες αλλά η Ουκρανική προπαγάνδα έχει πιαστεί πολλές φορές να παραπληροφορεί…

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 5 Ουκρανικά αεροπλάνα… σε μια ημέρα...

Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν πέντε ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, της Ρωσίας.
Ειδικότερα, ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος Su-27 στην περιοχή του οικισμού Lozovoye στην περιοχή Kharkiv, αεροσκάφος Su-24 κοντά στον οικισμό Izyum στην περιοχή Kharkiv, δύο Su-25 στο Nikolaypolye και το Novy Donbass, καθώς και Αεροσκάφος MiG-29 κοντά στον οικισμό Veseloye στο Donetsk…
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι Ουκρανοί κατέτριψαν ένα δικό τους πολεμικό αεροσκάφος Mig-29 στο Donetsk…

Spiegel: Η Γερμανία αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα 40 Marder

Η Γερμανία αντιμετωπίζει δυσκολίες με την προετοιμασία για τη μεταφορά στην Ουκρανία 40 οχημάτων μάχης πεζικού Marder (IFV), με βάση το Der Spiegel.
Επισημαίνει, επικαλούμενη πηγές στους στρατιωτικούς, πολιτικούς και εμπειρογνώμονες κύκλους της Γερμανίας, ότι οι αρχές της Γερμανίας «δεν μπορούν ακόμη να δώσουν μια σαφή απάντηση» πώς σκοπεύουν να βρουν και να προετοιμάσουν 40 οχήματα μάχης πεζικού Marder για μεταφορά στην Ουκρανία, τα οποία πρέπει να τα παραδώσουν έως το τέλος Μαρτίου 2023.
Σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, οι αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν «τόσο τα αποθέματα της βιομηχανίας όσο και του στρατού».

Συγκεκριμένα, η αμυντική εταιρεία Rheinmetall, η οποία ασχολείται με την παραγωγή αυτών των οχημάτων μάχης, διαθέτει μόνο 60 παροπλισμένες μονάδες Marder, ο εκσυγχρονισμός των οποίων «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού πλαισίου που καθορίζει η κυβέρνηση».
Έτσι, η «συντριπτική πλειοψηφία» των γερμανικών οχημάτων μάχης πεζικού θα πρέπει να μεταφερθεί από τις μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού «που βρίσκονται σε υπηρεσία της Bundeswehr».

Παράλληλα, εκπρόσωποι των γερμανικών στρατιωτικών κύκλων σημειώνουν ότι από τα 370 Marder BMP που έχουν στη διάθεση τους οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, «μόνο το 62% των οχημάτων είναι έτοιμα για επιχειρησιακή χρήση».
Περίπου 60 μονάδες βρίσκονται σε τόσο κακή κατάσταση που «χρησιμοποιούνται ως πηγή ανταλλακτικών».

Στις 5 Ιανουαρίου, μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Γερμανού Καγκελαρίου τα δύο κράτη εξέδωσαν κοινή δήλωση δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να προμηθεύσει στην Ουκρανία με αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley και η Γερμανία μαχητικά οχήματα πεζικού Marder.

Repubblica: Οι αποστολές Ιταλικών όπλων στην Ουκρανία θα καθυστερήσουν…

Οι ιταλικές αρχές είναι πιθανό να εκδώσουν το έκτο διυπηρεσιακό διάταγμα για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία πριν από το Φεβρουάριο 2023 σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μιλάμε για πιθανή αποστολή όχι μόνο αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων SAMP-T (SAM), αλλά και κατευθυνόμενων πυραύλων Aspide.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες.
Ειδικότερα, οι αρχές φοβούνται την εξάντληση των δικών τους αποθεμάτων όπλων.

Έτσι, στη διάθεση των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχουν πέντε ενεργά συστήματα αεράμυνας, καθώς και ένα σύστημα εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι ένα από αυτά τα συστήματα βρίσκονται στο Κουβέιτ και η δεύτερη θα πρέπει να αντικαταστήσει το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot στη Σλοβακία, η οποία με τη σειρά της θα στείλει στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία. Σημειώνει ότι το συνολικό κόστος του συστήματος αεράμυνας SAMP-T είναι περίπου 750 εκατ. ευρώ.
Η Ιταλία σκοπεύει να μεταφέρει ένα εκπαιδευτικό σύστημα στην Ουκρανία, η οποία δεν διαθέτει πολλά εξαρτήματα.
Το κόστος του είναι περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιταλία ξόδεψε περίπου 1 δισ. ευρώ για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των όπλων και του κόστους μεταφοράς.

Ουκρανική καταστροφή στο Kramatorsk

Στις 8 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε μια «επιχείρηση αντιποίνων» για το ουκρανικό χτύπημα στη Makeevka κοντά στο Donetsk τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με τη δήλωση του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν δύο κοιτώνες στην πόλη Kramatorsk, όπου στεγάζονταν 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες, από τους οποίους πάνω από 600 έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των επιδρομών.
Σημειώθηκαν τουλάχιστον 5 εκρήξεις στην περιοχή του Kramatorsk.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, μεταξύ των στόχων υπήρχαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού καθώς και το τοπικό εργοστάσιο μηχανημάτων. Η επίθεση σημειώθηκε μετά τη λήξη της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας που είχε κηρύξει η ρωσική πλευρά.

«Υπήρχαν περισσότεροι από 700 Ουκρανοί στρατιώτες που φιλοξενήθηκαν στον κοιτώνα Νο. 28 και περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί στον κοιτώνα Νο. 47.
Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτά τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης των μονάδων του Ουκρανικού στρατού, περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν» ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο ρωσικός στρατός χαρακτήρισε την πυραυλική επίθεση στο Kramatorsk ως απάντηση «στο εγκληματικό χτύπημα του καθεστώτος της Ουκρανίας» την 1η Ιανουαρίου 2023 που έπληξε το κτίριο του κολεγίου στη Makeevka, όπου στεγαζόταν προσωρινά ο Ρώσος στρατός.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, 89 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα πυραύλων που εκτοξεύτηκαν με αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης