Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Θέλετε Rolex; - Περιμένετε... θα πέσουν οι τιμές

Morgan Stanley: Θέλετε Rolex; - Περιμένετε... θα πέσουν οι τιμές
Πτώση 21% σημειώθηκε στην τιμή των πιο δημοφιλών μοντέλων της Rolex από την κορύφωσή τους τον περασμένο Απρίλιο
Η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας γνώρισε τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια.
Αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Morgan Stanley που χρησιμοποιεί στοιχεία από την WatchCharts - η οποία παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις πωλήσεις στην αγορά ρολογιών - οι τιμές των πιο περιζήτητων ρολογιών από κορυφαίες μάρκες πολυτελείας έχουν μειωθεί σημαντικά.
Τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Rolex είδαν τις τιμές τους να μειώνονται κατά 21% από την κορύφωσή τους τον περασμένο Απρίλιο.
Για την Patek Philippe, οι τιμές των πιο δημοφιλών αναφορών έπεσαν κατά 19%.
"Έχουμε παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση του αποθέματος ρολογιών στη δευτερογενή αγορά ρολογιών από το έτος μέχρι σήμερα ως αποτέλεσμα των εμπόρων μεταχειρισμένων ρολογιών και των μεμονωμένων επενδυτών ρολογιών που ξεφορτώνονται τα αποθέματά τους", έγραψε η Morgan Stanley.
Η πτωτική τάση θα μπορούσε να παραμείνει, αναφέρει η Morgan Stanley.
"Δεδομένου του τρέχοντος αποθέματος ρολογιών προς πώληση και του επιδεινούμενου μακροοικονομικού σκηνικού, θα περιμέναμε ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων θα συρρικνωθούν περαιτέρω από τρίμηνο σε τρίμηνο".
Με τα περισσότερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία να βρίσκονται σε βαθιά ύφεση και μια ύφεση στην οικονομία να διαφαίνεται στο βάθος, είναι δύσκολο να πούμε πότε θα αλλάξει το κλίμα.
Αλλά αν ψάχνετε για απτά περιουσιακά στοιχεία, μερικά αξίζουν ακόμη να τα εξετάσετε - ακόμη και στο σημερινό περιβάλλον της αγοράς, αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης