Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Καλιφόρνια για την «επέλαση» κυκλώνων

ΗΠΑ: Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Καλιφόρνια για την «επέλαση» κυκλώνων

Περισσότερα από 460.000 σπίτια παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στην πολιτεία
Σχετικά Άρθρα
Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι καταστροφικοί άνεμοι έχουν αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια  την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2022 ύστερα από μια φονική εβδομάδα με ακραία καιρικά φαινόμενα.
Την ίδια ώρα οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς προετοιμάζονται για περισσότερες δυνατές βροχοπτώσεις και χιόνι μέχρι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, ενώ οι μετεωρολόγοι δηλώνουν ότι η βόρεια και η κεντρική Καλιφόρνια εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο μιας «αδυσώπητης επέλασης κυκλώνων»,

Κλιματική αλλαγή

Δύο αλληλεπικαλυπτόμενα φαινόμενα -ένα τεράστιο αερομεταφερόμενο ρεύμα με πυκνή υγρασία από τον ωκεανό που ονομάζεται «ατμοσφαιρικό ποτάμι» και ένα εκτεταμένο σύστημα τυφώνα με χαμηλή πίεση γνωστό ως «κυκλώνας-βόμβα»- προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες και χιονοπτώσεις ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.
Οι τελευταίες καταιγίδες απεικονίζουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες των θερμότερων θερμοκρασιών της θάλασσας και του αέρα από την κλιματική αλλαγή.
California water officials say they are prepared for record flooding as  rain continues
California's 'bomb cyclone' will continue to wreak havoc
Εντείνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από περιστατικά που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες στην Καλιφόρνια από το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερα από 460.000 σπίτια παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με στοιχεία του PowerOutage.us.
Nearly half a million without power in California as atmospheric river  rainfall continues - ABC News
«Η Δυτική Ακτή παραμένει υπό τον στόχο μιας ανελέητης επέλασης κυκλώνων που σχηματίζονται και εντείνονται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) στη σημερινή της πρόγνωση.
Την περασμένη εβδομάδα τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφικές ριπές ανέμων, με αποτέλεσμα να ανατραπούν ημιφορτηγά, να πλημμυρίσουν δρόμοι σε μικρές πόλεις κατά μήκος της ακτής της βόρειας Καλιφόρνια, ενώ ένα κύμα καταιγίδας κατέστρεψε μια προβλήτα στην παραλιακή πόλη Σάντα Κρουζ.
California - latest news, breaking stories and comment - The Independent
Η ισχυρή βροχόπτωση και το χιόνι έχουν ήδη προκαλέσει εκτενείς καταστροφές, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη καταιγίδα που θα περάσει στις αρχές αυτής της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει νέες πλημμύρες, σύμφωνα με τη NWS. Παράλληλα, από τις έντονες χιονοπτώσεις τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα ενδέχεται να καλυφθούν με ενάμιση μέτρο χιόνι έως την ερχόμενη Τρίτη (10/1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης