Διεθνή

Καταγγελία Ρωσίας: Το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει προβοκάτσια για δήθεν «εκτελέσεις» και «βασανιστήρια» στην περιοχή του Kharkiv

Καταγγελία Ρωσίας: Το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει προβοκάτσια για δήθεν «εκτελέσεις» και «βασανιστήρια» στην περιοχή του  Kharkiv
Ειδικές υπηρεσίες του στρατού της Ουκρανίας άνοιξαν τάφους στην περιοχή του Kharkiv και παραμόρφωσαν πτώματα, όπως καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Οι υπηρεσίες κατασκοπίας της Ουκρανίας έχουν προετοιμάσει μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση στην περιοχή του Kharkiv, γι’ αυτό άνοιξαν τους τάφους σε πολλά νεκροταφεία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 8 Ιανουαρίού 2023.
Τα πτώματα που ανασύρθηκαν από τους τάφους παραμορφώθηκαν και πετάχτηκαν σε ειδικά προετοιμασμένους λάκκους στις παρυφές των οικισμών για να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία ρωσικών «βασανιστηρίων» και «εκτελέσεων».
«Εκπρόσωποι του Κρατικού Γραφείου Ερευνών και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας οργάνωσαν το άνοιγμα τάφων σε νεκροταφεία στους οικισμούς Kazachya Lopan, Veliky Burluk, Shipovatoye και Khatnoye στην περιοχή του Kharkiv, όπου θάφτηκαν ντόπιοι που πέθαναν από φυσικά αίτια ενώ Ρώσοι βρίσκονταν σε αυτές τις περιοχές, στρατεύματα από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση.
Τώρα εκπρόσωποι των υπηρεσιών αυτών Ουκρανίας φωτογραφίζουν, όπως καταγγέλλεται, τα πτώματα των νεκρών και επίσης παραχαράσσουν τιις ιατροδικαστικές εκθέσεις παρουσία ψευδομαρτύρων.
«Με απάνθρώπινες μεθόδους, το καθεστώς του Κιέβου, με φόντο την απουσία οποιασδήποτε επιτυχίας στο πεδίο της μάχης, επιδιώκει να προσελκύσει την προσοχή του δυτικού κοινού και να πείσει τους ξένους εταίρους του καθεστώτος του Κιέβου για την ανάγκη να συνεχιστεί η περαιτέρω υποστήριξή του» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Στήνουν» σκηνικό για το Δικαστήριο της Χάγης – Ο ρόλος της Βρετανίας και της Ολλανδίας

Στο πλαίσιο έντασης των πιέσεων προς τη Ρωσία Μεγάλη Βρετανία και οι Κάτω Χώρες θέλουν να οργανώσουν μεγαλύτερη υποστήριξη προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης, Dominic Raab και ο Ολλανδός ομόλογός του Dilan Yeşilgöz-Zegerius. προσκαλούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης από όλο τον κόσμο σε διάσκεψη στο Λονδίνο τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 η βρετανική κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Karim Khan , θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εδρεύει στη Χάγη.
Ο Khan ερευνά από πέρυσι πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, η οποία δέχθηκε επίθεση από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο, κατόπιν αιτήματος πολλών χωρών μελών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Η Ρωσία δεν είναι μέλος του εν λόγω Δικαστηρίου και αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του, ενώ όπως προαναφέραμε καταγέλλει ουκρανικές προβοκάτσιες με πολλαπλές στοχεύσεις...
«Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παράσχει την ισχυρότερη υποστήριξή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ώστε οι εγκληματίες πολέμου να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες που παρακολουθούμε», δήλωσε ο Raab .
Η διάσκεψη θα πρέπει να επεκτείνει την πρακτική και οικονομική υποστήριξη για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παγκοσμίως
Θα πρέπει επίσης να συντονίσει τις προσπάθειες ώστε να μπορέσει να διεξάγει έρευνες και να ασκήσει διώξεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης