Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη η κατάσταση στη Βραζιλία – Διαδηλωτές του Bolsonaro εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, σε υπουργεία και στο Κογκρέσο

Τεταμένη η κατάσταση στη Βραζιλία –  Διαδηλωτές του Bolsonaro εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, σε υπουργεία και στο Κογκρέσο
Εκατοντάδες διαδηλωτές, τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες ή φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε κτίρια υπουργείων στην Μπραζίλια
Σχετικά Άρθρα
Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Jair Bolsonaro εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, σε κτίρια υπουργείων, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Μπραζίλια, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Inacio Lula da Silva βρίσκεται στο Σάο Πάουλο.
Εκατοντάδες διαδηλωτές, τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες ή φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε κτίρια υπουργείων στην Μπραζίλια, σύμφωνα με πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και με βίντεο που ανάρτησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ομάδες προσκείμενες στον πρώην πρόεδρο.
Το CNN Brasil μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές κατέκλυσαν επίσης τον χώρο στάθμευσης του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο.
Άλλοι μπήκαν στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επιστροφή στην εξουσία, την περασμένη εβδομάδα, του αριστερού Lula, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της 30ής Οκτωβρίου 2022.

brazil_1.JPG
Θυμίζει Καπιτώλιο

Τα εντυπωσιακά πλάνα, που θυμίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, έδειχναν ένα πλήθος ανθρώπων να κατευθύνεται στο Κογκρέσο.
Στο κτίριο του Κογκρέσου στεγάζονται η Βουλή και η Γερουσία της Βραζιλίας.
Διαδηλωτές κατέλαβαν επίσης την πρασιά γειτονικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο.
Ο Bolsonaro που ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έφυγε από τη χώρα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και βρίσκεται στις ΗΠΑ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης