Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Σερβοβόσνιοι βράβευσαν τον Putin για τη στήριξη της αυτονομίας τους από τη Ρωσική Ομοσπονδία

Οι Σερβοβόσνιοι βράβευσαν τον Putin για τη στήριξη της αυτονομίας τους από τη Ρωσική Ομοσπονδία
Ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Milorad Dodik επαίνεσε τον Ρώσο πρόεδρο για την σταθερή υποστήριξη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βόσνιας
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin βραβεύτηκε από τον Σερβοβόσνιο ηγέτη Milorad Dodik την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια τελετής για την εθνική εορτή της αυτόνομης Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας (Republika Srpska)
Ο Putin τιμήθηκε με το μετάλλιο για την «ιδιαίτερη πατριωτική φροντίδα και αγάπη προς τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας» και την ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας και των πολιτικών σχέσεων μεταξύ «φιλικών κρατών με αυτήν κρατών και της Ομοσπονδίας της Βοσνίας», ανέφεραν οι συντονιστές.
Η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας μαζί με την αυτόνομη Βοσνιο - Κροατική Ομοσπονδία αποτελούν τη Βοσνία.
Ο Dodik, ο αυτονομιστής πρόεδρος της περιοχής που από καιρό ευνοούσε τους δεσμούς με τη Ρωσία σε σχέση με αυτούς με τη Δύση, επαίνεσε τον Putin για την αξιόπιστη και σταθερή υποστήριξη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνιας και δήλωσε ότι θα του δώσει το μετάλλιο στην επόμενη συνάντησή τους.
«Χάρη στη θέση του Vladimir Putin και τη δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η φωνή και η θέση της Δημοκρατίας ακούστηκε και έγινε σεβαστή», τόνισε.
Μετά τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο Dodik είχε προσπαθήσει να εμποδίσει τις προσπάθειες της τριμερούς Προεδρίας να ενταχθεί η Βοσνία στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι απεσταλμένοι υποστήριξαν τον Dodik στις αποσχιστικές του κινήσεις που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της κεντρικής κυβέρνησης
Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία κατήγγειλε την ΕΕ ότι παραχώρησε στη Βοσνία καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στο μπλοκ.
Έχει προειδοποιήσει νωρίτερα ότι θα θεωρούσε τις κινήσεις της Βοσνίας προς ένταξη στο ΝΑΤΟ ως «εχθρική πράξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης