Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος: Κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν

Επίδειξη ισχύος: Κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν
Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή και στον εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με την Ταϊβάν
Σχετικά Άρθρα
Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2022 στρατιωτικές ασκήσεις στα ύδατα και τον εναέριο χώρο κοντά στην Ταϊβάν προκειμένου να δοκιμάσουν τη μαχητική ικανότητα των στρατευμάτων για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις εξωτερικών δυνάμεων και αυτονομιστικών δυνάμεων στο νησί, δήλωσε ο Shi Yi, εκπρόσωπος της Ανατολικής Διοίκησης Μάχης.
«Η Ανατολική Διοίκηση Μάχης του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού οργάνωσε κοινές περιπολίες μάχης διαφόρων κλάδων και κλάδων των ενόπλων δυνάμεων και πρακτικές στρατιωτικές ασκήσεις στη θάλασσα και τον εναέριο χώρο γύρω από το νησί της Ταϊβάν στις 8 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Shi Yi, στον επίσημο λογαριασμό της Eastern PLA Combat Command Zone στο WeChat.

Η προϊστορία

Σημειώνεται ότι σκοπός των ασκήσεων ήταν να δοκιμαστούν οι κοινές μαχητικές δυνατότητας των στρατευμάτων και να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι προκλητικές ενέργειες εξωτερικών δυνάμεων και αυτονομιστών που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.
Η κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν κλιμακώθηκε σημαντικά στις αρχές Αυγούστου του περασμένου έτους μετά από επίσκεψη στο νησί εκείνη την περίοδο της τότε προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ , Nancy Pelosi .
Η Κίνα, η οποία θεωρεί το νησί μια από τις επαρχίες της, καταδίκασε την επίσκεψη της Pelosi, βλέποντας σε αυτή την κίνηση την υποστήριξη των ΗΠΑ στην διεκδίκηση της αυτονομίας εκ μέρους της Ταϊβάν και πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.
Οι επίσημες σχέσεις μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας και της νησιωτικής επαρχίας της διακόπηκαν το 1949 όταν οι δυνάμεις Κουομιντάνγκ με επικεφαλής τον Τσιάνγκ Κάι-σεκ, ηττημένες σε έναν εμφύλιο πόλεμο με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, κατέφυγαν στην Ταϊβάν.
Οι επιχειρηματικές και ανεπίσημες επαφές μεταξύ του νησιού και της ηπειρωτικής Κίνας επανήλθαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα μέρη άρχισαν να έρχονται σε επαφή μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων - της Ένωσης Πεκίνου για την Ανάπτυξη των Σχέσεων κατά μήκος του Στενού της Ταϊβάν και του Ταϊπέι Cross-Strait Exchange Foundation.
China 'Sprinting' to Usurp US Superpower Status, Military Escalation Seen  as Prelude to Taiwan Takeover | CBN News

Risk of incident rising as China encroaches on sea, air around Taiwan - The  Japan News
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης