Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Δεν θα αποδεχθούμε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία παρά τις πιέσεις, είναι δίκοπο μαχαίρι

Σερβία: Δεν θα αποδεχθούμε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία παρά τις πιέσεις, είναι δίκοπο μαχαίρι
Η Δύση αυξάνει την πίεση στη Σερβία σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και τις κυρώσεις στη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic παρομοίασε τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με «δίκοπο» μαχαίρι σε συνέντευξή του στο Pink TV την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.
Επισήμανε ότι περίμενε αύξησης της πίεσης στη Σερβία τον επόμενο χρόνο σχετικά με ζητήματα που αφορούν το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τις κυρώσεις στη Ρωσία.
«Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι.
Δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Vucic, αναφερόμενος στις κυρώσεις στη Ρωσία.
Οι κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, προέβλεψε.
«Κανείς δεν τα ένιωσε πάρα πολύ τον περασμένο χρόνο (2022), αλλά ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ χειρότερος», προειδοποίησε.
«Αν μου πουν να επιβάλω κυρώσεις [στη Ρωσία] αύριο, ίσως, θα πρέπει [το κάνω] κάτω από κάποια μεγαλύτερη απειλή από την πίεση. Μέχρι σήμερα, είμαστε μια χώρα που δεν το έχει κάνει αυτό για σχεδόν ένα χρόνο , δείχνοντας το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την ανεξαρτησία του στη λήψη αποφάσεων», είπε ο Vucic.

Αδελφά κράτη

Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Vucic δήλωσε σε ομιλία του, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι η Σερβία υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.
Ο πρόεδρος επισήμανε ότι η χώρα ανέστειλε προσωρινά τις ασκήσεις του στρατού και της αστυνομίας με όλους τους ξένους εταίρους.
Υπογράμμισε ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφά κράτη, λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης