Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Με την στήριξη της αντιπολίτευσης η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 από τα 62

Macron: Με την στήριξη της αντιπολίτευσης η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 από τα 62
Η πρωθυπουργός Elisabeth Born υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι το όριο "δεν είναι τοτέμ" για την κυβέρνηση.
Σχετικά Άρθρα
Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που ετοιμάζει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική ισορροπία του εθνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να υποστηριχθεί από το κόμμα της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή 8/1 ο ηγέτης της Eric Ciotti.
Μια αναθεώρηση που θα αυξήσει σταδιακά την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 έτη σήμερα στα 64 το 2032 μπορεί να γίνει αποδεκτή, δήλωσε ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.
Η αύξηση των μικρότερων κατώτατων συντάξεων θα είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας συμφωνίας, πρόσθεσε ο Ciotti. 
Η υπό όρους υποστήριξη είναι καλά νέα για το κόμμα του Macron, το οποίο έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου πέρυσι.

Ο Macron είχε πιέσει για μια νέα ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 έτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με τη συμβιβαστική τάση της κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργός Elisabeth Born υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι το όριο "δεν είναι τοτέμ" για την κυβέρνηση.
Η ίδια πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη τις λεπτομέρειες της αναθεώρησης του διανεμητικού συνταξιοδοτικού συστήματος, με τους ηγέτες των εργατικών συνδικάτων να δηλώνουν ότι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για κάθε προσπάθεια αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Χωρίς καμία μεταρρύθμιση, το συνταξιοδοτικό σύστημα θα συσσωρεύσει χρέος ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ (532 δισεκατομμυρίων δολαρίων) τα επόμενα 25 χρόνια, καθώς ο πληθυσμός θα γερνάει, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Gabriel Attale στην τηλεόραση France 3 την Κυριακή. Επανέλαβε την αντίθεση της κυβέρνησης στην αύξηση των φόρων ή στη μείωση των συντάξεων για την εξισορρόπηση του συστήματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης