Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμφύλιο στο SPD προκαλούν τα Leopard της Ουκρανίας - Αγωνιούν οι Γερμανοί για την εμπλοκή τους στον πόλεμο

Εμφύλιο  στο SPD προκαλούν τα Leopard της Ουκρανίας -  Αγωνιούν οι Γερμανοί για την εμπλοκή τους στον πόλεμο
Ο συμπρόεδρος του SPD αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις εκκλήσεις της Ουκρανίας για αποστολή αρμάτων μάχης Leopard
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο συμπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Lars Klingbeil είπε ότι αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις εκκλήσεις της Ουκρανίας για αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard χωρίς σχετική απόφαση του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα οι Γερμανοί αγωνιούν για την εμπλοκή τους στον πόλεμο, με την αποστολή βαρέων όπλων στο καθεστώς Zelensky.
«Καμιά χώρα δεν παραδίδει τεθωρακισμένα άρματα μάχης όπως τα Leopard 1 ή 2», τόνισε ο Klingbeil σε συνέντευξη που παραχώρησε στα δίκτυα RTL και NTV.
Αφού κατήγγειλε τις ρωσικές θηριωδίες στην Ουκρανία και επεσήμανε πως ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έχει επικρίνει τη Δύση για τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι, αλλά και εμείς ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, να σταθμίζουμε ξανά και ξανά την εμπλοκή μας σε αυτόν τον πόλεμο».

Για τη γερμανική κυβέρνηση, είπε, ήταν πάντα σημαντικό να μην ενεργεί μόνη της όταν πρόκειται για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Προ ημερών, ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz ανακοίνωσε πως το Βερολίνο θα παραδώσει στο Κίεβο 40 οχήματα μάχης Marder και μια συστοιχία Patriot, παρότι επί μήνες απέφευγε να ικανοποιήσει ανάλογα αιτήματα που είχε διατυπώσει η ουκρανική κυβέρνηση.
Η στρατιωτική βοήθεια γνωστοποιήθηκε μέσω κοινής ανακοίνωσης των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γερμανίας, που εκδόθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
Το Βερολίνο δεν συμπεριέλαβε τα πανίσχυρα άρματα μάχης Leopard στο πακέτο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, παρά τις πιέσεις από ορισμένα μέλη του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού.
Από την πλευρά της, η Γαλλία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα.
«Η παράδοση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού αποτελεί μήνυμα ότι η δυτική συμμαχία ενεργεί σε στενό συντονισμό και εξακολουθεί να υποστηρίζει την Ουκρανία», δήλωσε ο Κλινγκμπάιλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο RND.

Habeck: Να στείλουμε Leopard

Η Γερμανία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει άρματα μάχης Leopard, που είναι ισχυρότερα από τα ελαφρά Marder, για να στηρίξει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο μέλλον, δήλωσε ο πράσινος αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Robert Habeck μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.
«Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί» αυτή η πιθανότητα, είπε ο Habeck.
Την Παρασκευή (6/1) η Γερμανία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραδώσει περίπου 40 άρματα μάχης Marder στην Ουκρανία πριν από τα τέλη Μαρτίου, μια απόφαση που ο Habeck είπε ότι ήταν σωστή και έπρεπε να έχει ληφθεί από καιρό.

Σας έχουμε βαρεθεί λένε οι Γερμανοί που αγωνιούν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andriy Melnyk ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται υποβρύχια, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, συστήματα αεράμυνας και βαλλιστικούς πυραύλους.
Και όλα αυτά πρέπει να τα παρέχει η Γερμανία «ήδη… από χθες» και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.
Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτεραι το εύρος των ουκρανικών πιέσεων στη Γερμανική κυβέρνηση καθώς ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο προειδοποίησε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου για καταστροφικές καθυστερήσεις στις αποφάσεις για μελλοντική στρατιωτική υποστήριξη, λίγες μέρες αφότου η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε στο Κίεβο μαχητικά οχήματα πεζικού Marder.
Ο Oleksii Makeiev δήλωσε αισιόδοξος ότι τα άρματα μάχης τύπου Leopard μπορεί να προσφερθούν στη συνέχεια.
Το σύστημα αεράμυνας Iris-T και τα άρματα μάχης Gepard που παρείχε προηγουμένως η Γερμανία «είχαν ήδη ένα φανταστικό αποτέλεσμα» στην αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων και drones και τα Marders «θα ωφελήσουν τις επίγειες δυνάμεις μας», επισήμανε ο Makeiev στο περιοδικό WirtschaftsWoche.
Είναι κατανοητό ότι η Γερμανία θέλει να συντονίζει τις αποφάσεις με τους εταίρους της, «αλλά είναι κρίσιμο να μην διστάζουμε πολύ για την προμήθεια όπλων.
Κάθε μέρα μάς κοστίζει πολλές ζωές», δήλωσε ο Makeiev.
Οι Γερμανοί χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν βίαια σε αυτό το ρεσιτάλ.. απαιτήσεων του Κιέβου, σημειώνοντας ότι οι ορέξεις του καθεστώτος αυξάνονται επικίνδυνα.
«Είμαι έκπληκτος που δεν έχετε ζητήσει ακόμη πυρηνικές κεφαλές», παρατήρησαν χρήστες ειρωνικά στο Twitter.
«Και μετά… ζητάς 1200 βόμβες υδρογόνου;», έγραψε ένας άλλος χρήστης.
«Ελπίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι η απληστία των Ουκρανών πολεμοκάπηλων είναι ατελείωτη», επισήμανε ένας τρίτος.
Οι Γερμανοί τρομοκρατούνται από την προοπτική της έκρηξης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο ο κόσμος πλησιάζει καθημερινά, καθώς διευρύνεται η εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πληρώσει σημαντικό τίμημα για την στήριξη της Ουκρανίας καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις των τιμών και την άνοδο του πληθωρισμού καθώς και τεράστιο παραγωγικό κόστος που έχει η οικονομική κρίση – γεγονός που αναστρέφει την αρχικά θετική στάση της κοινής γνώμης.
Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουν αρνητικά την ουκρανική… υστερία για την διαρκή παροχή μεγαλύτερης οικονομικής
«Εσείς και η χώρα σας είστε περίγελως.
Χρειάζεστε αυτό και αυτό σε οπλίσμό… και μερικά ακόμη δισεκατομμύρια δολάρια από πάνω σε οικονομική υποστήριξη...
Σας έχουμε βαρεθεί», επισημαίνουν αγανακτισμένοι πολίτες της Γερμανίας.
Ukraine Latest: France Says It Will Provide Armored Vehicles
Πιέσεις στην κυβέρνηση από το Ευρωκοινοβούλιο 

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παράδοση αρμάτων μάχης Marder στην Ουκρανία που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.
Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε ο Metsola το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην Bundestag στο μοναστήρι Ζέον της Άνω Βαυαρίας.
Ως εκ τούτου, τάχθηκε επίσης υπέρ της παράδοσης αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, όπως ζητούσαν το CSU και πολιτικοί άλλων κομμάτων.
Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι η Ρωσία ήθελε η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια για την Ουκρανία.
Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί.
Είναι σημαντικό η Ευρώπη να συνεχίσει να στηρίζει τους Ουκρανούς πολιτικά, ανθρωπιστικά και στρατιωτικά. Αλλά ήταν επίσης σημαντικό η Ευρώπη να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές δυνάμεις και να γίνει «μια πραγματική αμυντική ένωση».
Ο Alexander Dobrindt, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU, επιτέθηκε έντονα στη γερμανική κυβέρνηση παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η αδύναμη γερμανική ηγεσία, είπε, ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ευρώπη στο σύνολό της δεν μπορούσε να είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή.
«Μια αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης», δήλωσε ο πολιτικός του CSU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης