Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky κήρυξε πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας – Σφοδρή επίθεση Zakharova: Είναι σατανιστής

Ο Zelensky κήρυξε πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας –  Σφοδρή επίθεση Zakharova:  Είναι σατανιστής
«Αυτός είναι καθαρός σατανισμός», τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova χαρακτήρισε σατανισμό την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να ανακαλέσει την ουκρανική υπηκοότητα 13 ιερέων της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC).
«Και αυτά είναι τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα! Αυτός είναι καθαρός σατανισμός», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram το Σάββατο (7/1/2023) σχολιάζοντας πληροφορίες για το σχετικό διάταγμα του Ουκρανού ηγέτη.
Το Σάββατο (7/1/2023), το ειδησεογραφικό πρακτορείο Levy Bereg της Ουκρανίας ανέφερε επικαλούμενο πηγές του ότι ο Zelensky υπέγραψε ένα διάταγμα αφαιρώντας την ουκρανική υπηκοότητα 13 ιερέων του UOC. Από τον Νοέμβριο του 2022, οι ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου διεξάγουν μια σειρά επιδρομών εναντίον εκκλησιών.

Ανηλεής πόλεμος

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ισχυρίζεται ότι βρέθηκαν «φιλορωσική λογοτεχνία και εκατομμύρια σε μετρητά», καθώς και υλικά που αρνούνται την ύπαρξη της Ουκρανίας».
Αρκετά μέλη του κλήρου κατηγορήθηκαν για εσχάτη προδοσία, δολιοφθορά και προπαγάνδα.
Την 1η Δεκεμβρίου 2022, ο Zelensky εξέδωσε διάταγμα για τη θέσπιση ψηφίσματος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας σχετικά με ορισμένες πτυχές των δραστηριοτήτων των θρησκευτικών οργανώσεων στην Ουκρανία και την εφαρμογή προσωπικών ειδικών οικονομικών και άλλων περιοριστικών μέτρων (κυρώσεων), που ουσιαστικά στοχεύουν στην απαγόρευση των ορθόδοξων εκκλησιών, σημειώνει το Tass.
Πιο συγκεκριμένα, έδωσε εντολή να υποβληθεί στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την απαγόρευση «θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με κέντρα επιρροής στη Ρωσική Ομοσπονδία», ενισχύοντας τα «μέτρα για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ανατρεπτικών δραστηριοτήτων των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών στη θρησκευτική σφαίρα της Ουκρανίας» και τον έλεγχο τον Χάρτη που διέπει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας για ενδείξεις εκκλησιαστικών και κανονικών δεσμών με το Πατριαρχείο Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης