Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ τώρα μπορούν να μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Τα σενάρια

Οι  Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ τώρα μπορούν να μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Τα σενάρια
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Leonid Slutsky
Σχετικά Άρθρα
Η εκλογή του Kevin McCarthy ως προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ παρέχει στους Ρεπουμπλικάνους την ευκαιρία να επηρεάσουν την εξέλιξη της ουκρανικής σύγκρουσης με στόχο την ειρηνική διευθέτησημ  όχι μόνο για χάρη της ειρήνης αλλά για να «κερδίσουν πολιτικούς πόντους», ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Leonid Slutsky δήλωσε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023
«Στη 15η προσπάθεια, μια επιτυχημένη αυτή τη φορά, ο Ρεπουμπλικανός Kevin McCarthy εξασφάλισε το τρίτο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα.
Για τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν τώρα την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον δικό τους επικεφαλής αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να οδηγήσουν στο τέλος της ουκρανικής, ή μάλλον, τώρα μιας πολύ μεγαλύτερης σύγκρουσης, αν όχι για χάρη της ειρήνης αυτή καθαυτής, αλλά για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram
Κατά τη γνώμη του, τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την ευκαιρία να «μπλοκάρουν την ανεξέλεγκτη ροή πόρων» προς το καθεστώς του Κίεβου.
«Ένας τέτοιος έλεγχος μπορεί να ανοίξει τα μάτια σε όσους ψηφίζουν υπέρ της χούντας του Κιέβου, η οποία είναι βυθισμένη στη διαφθορά και σκοπεύει να συνεχίσει την επιθετικότητα», πρόσθεσε.
Ο Kevin McCarthy, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής στη 15η ψηφοφορία νωρίς το Σάββατο 7 Ιανουαρίου .

Το 40% απο τις ΗΠΑ

Η Ουκρανία έλαβε ισοδύναμη οικονομική βοήθεια, αλλά και δάνεια από το εξωτερικό που ξεπέρασε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, μετά από τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως γίνεται γνωστό από τα στοιχεία που διατηρεί το Κίεβο.
Ποσοστό περίπου 40% προήλθε από τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023.
Ποσοστό λίγο μικρότερο από το 25% προήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ποσοστό περίπου 8% από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η Γερμανία μόνη της διέθεσε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η συνολική οικονομική βοήθεια που έλαβε η Ουκρανία από το εξωτερικό αντιστοιχούσε σε ποσοστό 16% του προπολεμικού ουκρανικού ΑΕΠ.
Ωστόσο, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30% το 2022 εξαιτίας του πολέμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας στο Κίεβο.
Η Ρωσία έχει καταλάβει περίπου ποσοστό 18% της ουκρανικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία ελέγχει από το 2014.
Η Ουκρανία είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την εξωτερική βοήθεια που λαμβάνει, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αμυντικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης