Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν αποκλείει την μετάθεση των εκλογών έναν μήνα νωρίτερα, τον Μάιο

Erdogan: Δεν αποκλείει την μετάθεση των εκλογών έναν μήνα νωρίτερα, τον Μάιο
Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στην Αττάλεια, προέτρεψε τους υποστηρικτές του από τη βάση να διεξάγουν εκστρατεία πόρτα-πόρτα ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.
Σχετικά Άρθρα
επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον Μάιο, ένα μήνα δηλαδή νωρίτερα από το προγραμματισμένο, άφησε να εννοηθεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan σε ομιλία του το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο το Bloomberg.
Επανέλαβε αυτό που είπε την Πέμπτη 5/1 ότι οι εκλογές -που αρχικά αναμενόταν να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου- θα μπορούσαν να επισπευσθούν.
"Έχουμε πέντε μήνες, καμία στάση για πέντε μήνες", δήλωσε ο Erdogan κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στην πόλη Αττάλεια, προτρέποντας τους υποστηρικτές του από τη βάση να διεξάγουν εκστρατεία πόρτα-πόρτα ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Ο πρόεδρος Erdogan αναμένεται να προκηρύξει τις εκλογές στο πλαίσιο των εξουσιών του και στη συνέχεια η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της χώρας θα αποφασίσει για την ημερομηνία. Θα πρέπει δε, να κερδίσει πάνω από το 50% των ψήφων για μια προεδρική νίκη στον πρώτο γύρο, ώστε να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος δύο εβδομάδες αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως θα γίνει 69 ετών τον Φεβρουάριο και κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική για σχεδόν δύο δεκαετίες και μετέτρεψε το άλλοτε τελετουργικό αξίωμα του προέδρου σε συνδετικό κρίκο της εκτελεστικής εξουσίας.
Ένα εξακομματικό μπλοκ της αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον υποψήφιό του και ένα κορυφαίο φιλοκουρδικό κόμμα, το HDP, δήλωσε σήμερα ότι σύντομα θα ανακοινώσει τον δικό του υποψήφιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης