Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο οι σχέσεις Ολλανδίας – Ιράν λόγω απαγχονισμού δύο διαδηλωτών - Σκληρό μήνυμα στην Τεχεράνη

Στο κόκκινο οι σχέσεις Ολλανδίας – Ιράν λόγω απαγχονισμού δύο διαδηλωτών - Σκληρό μήνυμα στην Τεχεράνη
To Ιράν απαγχόνισε δύο άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη χώρα
Η ολλανδική κυβέρνηση θα καλέσει τον πρεσβευτή του Ιράν στη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα προκειμένου να εκφράσει τις βαθιές ανησυχίες της για την εκτέλεση διαδηλωτών, όπως ανέφερε το Σάββατο (7/1/2023) ο Ολλανδός υπουργός των Εξωτερικών Wopke Hoekstra.
«Συγκλονισμένος από τις φρικτές εκτελέσεις των διαδηλωτών στο Ιράν. Θα καλέσω τον πρεσβευτή του Ιράν για να υπογραμμίσω τις σοβαρές ανησυχίες, ενώ καλώ τις χώρες-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο», έγραψε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.
To Ιράν απαγχόνισε δύο άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη χώρα μετά από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής με καταγωγή από το Κουρδιστάν Mahsa Amini στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022.
Ο Hoekstra. δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές υπαγορεύουν την ανάγκη για την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων κατά του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με αυτές που εξετάζονται κατά την τρέχουσα περίοδο.
Η Ολλανδία είχε καλέσει επίσης, τον Ιρανό πρεσβευτή στη Χάγη τον προηγούμενο μήνα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της εκτέλεσης διαδηλωτών στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης