Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα τηρήσει την εκεχειρία ως τα μεσάνυχτα Σαββάτου 7/1 - Απάντησε ωστόσο σε ουκρανικά πυρά

Ρωσία: Θα τηρήσει την εκεχειρία ως τα μεσάνυχτα Σαββάτου 7/1 - Απάντησε ωστόσο σε ουκρανικά πυρά
Η Ουκρανία απέρριψε την προσφορά της Μόσχας για κατάπαυση του πυρός ως ένα τέχνασμα που αποσκοπεί να δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να ανασυνταχθούν, να επανεξοπλιστούν και να επιστρέψουν σκληρότερες και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να πάρει πίσω εδάφη που κατέλαβε η Μόσχα.
Σχετικά Άρθρα
H Ρωσία ανακοίνωσε την τήρηση της εκεχειρίας που κήρυξε μονομερώς προς τιμήν των ρωσικών ορθόδοξων Χριστουγέννων μέχρι τα μεσάνυχτα, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία απέρριψε την προσφορά κατάπαυσης του πυρός ως προσχηματική όπως μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία απέρριψε την προσφορά της Μόσχας για κατάπαυση του πυρός ως ένα τέχνασμα που αποσκοπεί να δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να ανασυνταχθούν, να επανεξοπλιστούν και να επιστρέψουν σκληρότερες και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να πάρει πίσω εδάφη που κατέλαβε η Μόσχα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία θα τηρήσουν την εκεχειρία στην καθημερινή του ενημέρωση, ενώ ενημέρωσε ότι τα στρατεύματά του ανταπέδωσαν τα πυρά του πυροβολικού μόνο όταν δέχθηκαν πυρά από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Κατηγορεί δε τον ουκρανικό στρατό ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, κάτι για το οποίο το Κίεβο κατηγορεί συχνά τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης