Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί παραβίασαν την εκεχειρία – Οι ΗΠΑ βλέπουν κλιμάκωση και διάρκεια στον πόλεμο... οι Γάλλοι στέλνουν τανκς – Οι Ρώσοι έφθασαν στο Soledar

Οι Ουκρανοί παραβίασαν την εκεχειρία – Οι ΗΠΑ βλέπουν κλιμάκωση και διάρκεια στον πόλεμο... οι Γάλλοι στέλνουν τανκς – Οι Ρώσοι έφθασαν στο Soledar
Οι δύο κρίσιμες στρατηγικά πόλεις στο Donetsk, το Bakhmut και το Soledar έχουν περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις... οι δύο πόλεις έχουν στην κυριολεξία ισοπεδωθεί... από τους βομβαρδισμούς
(upd) H πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Putin να κηρύξει κατάπαυση του πυρός για 36 ώρες - η οποία μάλιστα παρατάθηκε κατά 12 ώρες (00:00 8/1/2023) - ώστε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του παλαιού ημερολογίου – που είναι οι ρώσοι – να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα… αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή εχθρότητα από την Δύση ενώ οι Ουκρανοί βομβάρδισαν προκλητικά την Makeevka την περιοχή όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περίπου 220 Ρώσοι στρατιώτες πρόσφατα…
Οι Ουκρανοί απέδειξαν ότι είναι μαριονέτες και εκτελούν εντολές των ΗΠΑ… όταν ο Putin κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός, ο Biden o αμερικανικός Πρόεδρος έσπευσε να τονίσει ότι αυτά αποτελούν τακτικές της Ρωσίας…
Πριν αποφασίσει η Ουκρανία είχαν ήδη αποφασίσει οι Αμερικανοί.
Η αλήθεια είναι ότι ήταν σαφές ότι η εκεχειρία θα ναυαγούσε αλλά απέδειξε ότι η Ρωσική πλευρά θέλει τον διάλογο λαμβάνει πρωτοβουλίες αλλά η Ουκρανία εκτελώντας εντολές των ΗΠΑ… αποδεικνύουν ποιος θέλει την ειρήνη και ποιοι σκόπιμα συντηρούν τον πόλεμο….

Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν το Makeevka για τρίτη φορά το πρωί της 7ης Ιανουαρίου

Για τρίτη φορά το πρωί στις 7 Ιανουαρίου 2023, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδιζαν την Makeevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), αγνοώντας τη ρωσική πρωτοβουλία να επιβληθεί εκεχειρία την ημέρα των Χριστουγέννων.
«Καταγράφηκαν πυρά από την πλευρά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προς την κατεύθυνση της Makeevka (περιοχή Chervonogvardeisky), εκτοξεύτηκαν οκτώ οβίδες διαμετρήματος 155 mm»…
Νωρίτερα το πρωί, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν έξι βλήματα από ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης προς την Makeevka, καθώς και έξι ακόμη βλήματα του ΝΑΤΟ των 155 mm.
Σύμφωνα με πηγές στο Donetsk, τη νύχτα των Χριστουγέννων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν επτά φορές τους οικισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin κήρυξε κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τις 12:00 στις 6 Ιανουαρίου έως τις 24:00 της 7ης Ιανουαρίου.
Οι ουκρανικές αρχές αντέδρασαν αρνητικά στην ιδέα της κατάπαυσης του πυρός για τα Χριστούγεννα.
Στις 6 Ιανουαρίου, μετά τις 12:00, ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε επανειλημμένα το έδαφος του Donetsk.

Οι ΗΠΑ βλέπουν ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί και θα έχει διάρκεια…

Οι στρατιωτικές δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας είναι πιθανό να συνεχιστούν για τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Σίγουρα δεν αναμένουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες ότι οι Ρώσοι θα σηκώσουν τα χέρια τους και θα σταματήσουν»
Οι Ρώσοι κατά τους αμερικανούς ακολουθούν στρατηγικές στο Donbass και διαμορφώνουν τις άμυνες τους,
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ένα άλλο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και περιλαμβάνει παραδόσεις αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και αυτοκινούμενων οβίδων.

Η Γαλλία κλιμακώνει τον πόλεμο…στέλνει τανκς στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron αποφάσισε να στείλει τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10 RC στην Ουκρανία, παραβιάζοντας την κόκκινη γραμμή που είχαν θέση οι Ρώσοι.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπερακόντισε τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία στην αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.
Ανέλαβε την πρωτοβουλία να βοηθήσει την Ουκρανία πιο στρατηγικά ανέφερε η Daily Telegraph που επικαλέστηκε την πρωτοχρονιάτικη τηλεοπτική ομιλία του Macron, όπου υποσχέθηκε να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει, εξέλιξη που αποτελεί αλλαγή στρατηγικής στο Ουκρανικό από την Γαλλία.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν πιστεύει πλέον ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak έχει υποσχεθεί ότι θα «υπερβεί» τα 2,3 δισεκατομμύρια λίρες που έδωσε η Βρετανία στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια το 2022, αυτό σημαίνει ότι θα χορηγήσουν περισσότερα το 2023.

Στο κέντρο της πόλης του Soledar οι στρατιώτες Wagner

Στις 6 Ιανουαρίου, Ρώσοι στρατιώτες μοιράστηκαν ένα βίντεο που δείχνει τις θέσεις τους στο κέντρο της πόλης Soledar.
Το βίντεο επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν φτάσει στην περιοχή του Αλατωρυχείου Νο. 1-3.

Οι μαχητές Wagner έχουν προχωρήσει σημαντικά στην περιοχή του Soledar τις τελευταίες ημέρες.
Αναφορές από την πρώτη γραμμή του μετώπου υποστηρίζουν ότι η ρωσική επιχείρηση στο Bakhmutskoe έληξε με τον ρωσικό έλεγχο του χωριού στα περίχωρα του Soledar.
Στα νοτιοανατολικά, ο σιδηροδρομικός σταθμός Dekonskaya καταλήφθηκε πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις.


Στα νότια προάστια, οι μάχες συνεχίζονται…
Οι ρωσικές επιτυχίες απειλούν τις ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες στις μονάδες στο Soledar, οι Ουκρανοί διακινδυνεύουν να περικυκλωθούν.

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι στρατιώτες διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες στα βόρεια προάστια της πόλης του Soledar.
Στις 6 Ιανουαρίου ρωσικά στρατεύματα φέρεται να κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών οχυρών των Ουκρανών βόρεια του Soledar και έφτασαν στον οικισμό Krasnopolevka.
Μέχρι στιγμής, οι στρατιώτες Wagner όχι μόνο έχουν πάρει τον έλεγχο του Bakhmutskoe αλλά έχουν επίσης προχωρήσει σημαντικά προς το κέντρο του Soledar από διαφορετικές κατευθύνσεις.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν στις βορειοδυτικές συνοικίες της πόλης.
Από την άλλη πλευρά, η περιοχή των ναρκών στο Soledar είναι ένα σημαντικό ουκρανικό οχυρό που θα επιβραδύνει την ρωσική προέλαση.

Το Soledar είναι ένα σημαντικό προπύργιο της ουκρανικής άμυνας κατά μήκος της γραμμής Seversk – Soledar – Bakhmut.
Η ρωσική νίκη στην πόλη θα περιπλέξει έντονα την κατάσταση στην διατήρηση του ελέγχου μέρους του Bakhmut από την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικά drones και πυραύλους

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε τέσσερα ουκρανικά drones και έξι πυραύλους Uragan, HIMARS και HARM τις τελευταίες ώρες, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
Τα drones κατερρίφθησαν στις περιοχές των οικισμών Ilchenkovo της περιφέρειας Zaporozhizhia και Genichesk της Kherson στις 6/1/2023.
Επιπλέον, πέντε πύραυλοι των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων Uragan και HIMARS και ένας HARM που κατασκευάστηκε κατά της ραδιενέργειας αναχαιτίστηκαν στις περιοχές των οικισμών Makeyevka και Guselskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Ocherevatoye στην περιοχή Zaporozhizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης