Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός διέσπασε την ουκρανική άμυνα και εισήλθε στο κέντρο του Soledar – Νικηφόρα απάντηση για Makeyvka

Ο ρωσικός στρατός διέσπασε την ουκρανική άμυνα και εισήλθε στο κέντρο του Soledar  – Νικηφόρα απάντηση για Makeyvka
Αλυσίδα επιτυχιών του ρωσικού στρατού τις πρώτες μέρες του 2023, απάντηση στην ουκρανική πυραυλική επίθεση στη Makeyvka
Σχετικά Άρθρα
Μία ιδιαίτερης αξίας στρατιωτική νίκη πέτυχαν οι Ρώσοι την Παρασκευή 6/1/2023 θέτοντας ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών, που έρχονται ως απάντηση στην πολύνεκρη ουκρανική πυραυλική επίθεση στο σχολικό συγκρότημα Makeyvka.
Στις 6 Ιανουαρίου 2023, οι Ρώσοι μαχητές δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει τις θέσεις τους στο κέντρο της πόλης Soledar στο Donetsk.
Το βίντεο επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν φτάσει στην περιοχή του Αλατωρυχείου Νο. 1-3.
Οι μαχητές της Wagner έχουν προχωρήσει σημαντικά στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Την προηγούμενη μέρα, αναφορές από την πρώτη γραμμή υποστήριζαν ότι η ρωσική επιχείρηση στο Bakhmutkoe έληξε με τον ρωσικό έλεγχο του χωριού στα περίχωρα του Soledar.
Στα νοτιοανατολικά, ο σιδηροδρομικός σταθμός Dekonskaya καταλήφθηκε πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις.
Στα νότια προάστια, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Krasnaya Gora.
Οι ρωσικές επιτυχίες απειλούν τις ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες στο Soledar και οι δυνάμεις του Κιέβου μπορεί να διακινδυνεύσουν να βρεθούν σε περικύκλωση.

Περικύκλωση

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι μαχητές διέσπασαν τις ουκρανικές άμυνες στα βόρεια προάστια της πόλης.
Τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται να κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών ουκρανικών οχυρών βόρεια του Soledar και έφτασαν στον οικισμό Krasnopolevka.
Μέχρι στιγμής, Ρώσοι μαχητές της Wagner όχι μόνο έχουν πάρει τον έλεγχο του Bakhmutskoe αλλά έχουν επίσης προχωρήσει σημαντικά προς το κέντρο του Soledar από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι Ουκρανοί υποχωρούν στις βορειοδυτικές συνοικίες της πόλης. Από την άλλη πλευρά, η περιοχή των ναρκών στο Soledar είναι ένα σημαντικό ουκρανικό οχυρό που θα επιβραδύνει την ρωσική προέλαση.

Το Soledar είναι ένα σημαντικό προπύργιο της ουκρανικής άμυνας κατά μήκος της γραμμής Seversk-Soledar-Bakhmut .
Η ρωσική νίκη στην πόλη θα περιπλέξει έντονα την κατάσταση της ουκρανικής φρουράς στο Bakhmut.

Το πλήγμα

Τις πρώτες μέρες του 2023, ο ρωσικός στρατός υπέστη ένα συντριπτικό πλήγμα και σε επικοινωνιακό επίπεδο, τις συνέπειες του οποίου πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουν.
Τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2023, ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν το σχολικό συγκρότημα στη Makeyvka, όπου βρίσκονταν προσωρινά οι ρωσικές δυνάμεις.
Δύο πύραυλοι HIMARS αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις αεράμυνας, αλλά τέσσερις άλλοι με κεφαλές υψηλής εκρηκτικότητας έπληξαν το κτίριο. Καθώς τα ερείπια καθαρίστηκαν, ο αριθμός των θυμάτων αυξανόταν.

Στις 4 Ιανουαρίου 2023, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση επιβεβαίωσε τον θάνατο 89 Ρώσων στρατιωτών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε ως κύριο λόγο του μακελειού τη μαζική χρήση κινητών τηλεφώνων από στρατιωτικούς παρά την απαγόρευση.
Αυτό επέτρεψε στον ουκρανικό στρατό να εντοπίσει το ρωσικό σώμα και να εξαπολύσει το χτύπημα ακριβείας.

Η έρευνα

Μέχρι στιγμής η έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος συνεχίζεται.
Δυστυχώς, τα πλήγματα στο εχθρικό προσωπικό στην έδρα τους είναι μια αποτελεσματική στρατιωτική πρακτική που χρησιμοποιείται σε όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις.

Δεν ήταν η πρώτη ουκρανική επίθεση εναντίον ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στο Donbass αλλά είναι αυτή που οδήγησε στις μεγαλύτερες απώλειες.
Προκάλεσε επίσης δημόσια κατακραυγή, κάτι που επιδίωκε το καθεστώς του Κιέβου.
Οι Ρώσοι διοικητές επικρίθηκαν για την εγκληματική απόφασή τους να φιλοξενήσουν εκατοντάδες στρατιώτες όλους μαζί σε ένα απροστάτευτο κτίριο που βρίσκεται σε μια περιοχή που βομβαρδίζεται τακτικά από τον εχθρό.

Η ουκρανική παραπληροφόρηση

Η ουκρανική προπαγάνδα επίσης δεν έμεινε στην άκρη και τροφοδότησε την ένταση μεταξύ άλλων με τη διάδοση ψεύτικων πληροφοριών.
Η ρωσική ηγεσία αναγκάστηκε να αντιδράσει άμεσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανέλαβε προσωπικά τη διερεύνηση της τραγωδίας και τον εντοπισμό των δραστών.
Στις 5 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να βραβεύσει τους στρατιώτες που έσωσαν τους συναδέλφους τους μετά το χτύπημα.

Η ρωσική απάντηση ήταν στρατιωτικές νίκες

Σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις πένθους στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών.
Ωστόσο, οι στρατιωτικές νίκες είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση.
Ενώ το Κίεβο συνεχίζει τον αποτελεσματικό αγώνα παραπληροφόρησης, οι ρωσικές δυνάμεις απαντούν με χτυπήματα ακριβείας στο πεδίο της μάχης.

1. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο εκτοξευτής που χρησιμοποιήθηκε για το χτύπημα στη Makeyvka καταστράφηκε αμέσως από τα πυρά ανταπόδοσης.

2. Επιπλέον, στις 3 Ιανουαρίου, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικούς στόχους κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Druzhkovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

3. Ως αποτέλεσμα, δύο εκτοξευτές HIMAR αμερικανικής κατασκευής, τέσσερα οχήματα μάχης RM-70 Vampire MLRS Τσεχικής κατασκευής καταστράφηκαν. καθώς και περισσότερες από 800 ρουκέτες για αυτούς, έξι οχήματα ενώ εξοντώθηκαν περισσότεροι από 120 Ουκρανοί στρατιωτικοί. Τα πλήγματα ακριβείας στα σημεία φιλοξενίας του ουκρανικού στρατού και ξένων μισθοφόρων συνεχίζονται σε τακτική βάση, ακόμη και σε πόλεις που βρίσκονται μακριά από την πρώτη γραμμή.

4. Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο Alfavito που φέρεται να χρησιμοποιείται για τη διαμονή ξένων μαχητών χτυπήθηκε στο Κίεβο στις 31 Δεκεμβρίου.

5. Οι Ρώσοι κατέστρεψαν τον εκτοξευτή και έναν σταθμό ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 στις 5 Ιανουαρίου 2023. Την ίδια μέρα επλήγησαν 65 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, δυνάμεις και στρατιωτικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 102 περιοχές.

6. Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν στο κέντρο του Soledar σημαντικό προπύργιο της ουκρανικής άμυνας κατά μήκος της γραμμής Seversk-Soledar-Bakhmut .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης