Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στη Νότια Κορέα: Το 80% των Κινέζων ταξιδιωτών είναι θετικοί στον Covid –19

Ανησυχία στη Νότια Κορέα: Το 80% των Κινέζων ταξιδιωτών είναι θετικοί στον Covid –19
 O αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων Covid στη Νότιο Κορέα στις 3 Ιανουαρίου ήταν 172, ο υψηλότερος σε τρεις μήνες, εκ των οποίων 131 (76,2%) ήταν από την Κίνα
Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA) ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο (7/1/2023), οι επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο θα πρέπει να υποδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR εντός 48 ωρών από την αναχώρηση ή αρνητικό γρήγορο τεστ αντιγόνου εντός 24 ωρών κατά την είσοδό τους στην Κορέα.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ανεβάσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών στον ιστότοπο Q-CODE πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.
Οι επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο πρέπει να κάνουν μόνο ένα τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και δεν περιορίζονται να υποβάλουν αίτηση για βίζα βραχείας διάρκειας.
Ωστόσο, εάν υπάρχουν συμπτώματα, πρέπει να γίνει τεστ μετά την είσοδο στη χώρα και όσοι βρεθούν θετικοί στο αεροδρόμιο πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες με δικά τους έξοδα.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Σύμφωνα με το KDCA, ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων Covid στη Νότιο Κορέα στις 3 Ιανουαρίου ήταν 172, ο υψηλότερος σε τρεις μήνες, εκ των οποίων 131 (76,2%) ήταν από την Κίνα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το 31% των εισαγόμενων κρουσμάτων ήταν από την Κίνα.
Η Νότια Κορέα άρχισε να υποβάλει όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα για την ασθένεια στις 2 Ιανουαρίου.
«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την πανδημία στην Κίνα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας.

Έλλειψη πληροφοριών


Ελλείψει διαφανών πληροφοριών σχετικά με το τρέχον ξέσπασμα στην ηπειρωτική Κίνα, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει περιορισμούς εισόδου στους Κινέζους ταξιδιώτες.
Στις 30 Δεκεμβρίου 2022, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των βραχυπρόθεσμων θεωρήσεων από την ηπειρωτική Κίνα προς την Κορέα. την αναστολή πρόσθετων πτήσεων από την ηπειρωτική Κίνα• την απαίτηση για tests πριν από την αναχώρηση για ταξιδιώτες από την Κίνα• και ότι όσοι είναι θετικοί κατά την άφιξή τους πρέπει να περάσουν επταήμερη καραντίνα σε εγκαταστάσεις απομόνωσης που έχει ορίσει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας με δικά τους έξοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης