Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία μεταφέρει συνεχώς στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία - Ανησυχία στο Κίεβο

Η Ρωσία μεταφέρει συνεχώς  στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία - Ανησυχία στο Κίεβο
Ένα άλλο κλιμάκιο με στρατιωτικό εξοπλισμό, το οποίο αποτελεί μέρος της περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων, έφτασε στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση
Άλλο ένα κλιμάκιο με ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, που προορίζεται για την περιφερειακή ομάδα δυνάμεων, έφτασε στη Λευκορωσία την Παρασκευή (6/1/2022), ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας.

«Στο πλαίσιο της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας του κράτους της Ένωσης, συνεχίζεται η συσσώρευση της περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων (δυνάμεων) της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Σήμερα, ένα άλλο κλιμάκιο με στρατιωτικό εξοπλισμό, το οποίο αποτελεί μέρος της περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων, έφτασε στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Πέμπτη (5/1/2022), το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συνεχίζουν να συγκροτούν την περιφερειακή ομάδα, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «αποκλειστικά προς το συμφέρον της ενίσχυσης της ασφάλειας και της άμυνας του κράτους της Ένωσης, με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση» στα σύνορα.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανακοίνωσε την έναρξη της ίδρυσης μιας περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων. Είπε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και προκλήθηκε από την επιδείνωση της κατάστασης κατά μήκος των δυτικών συνόρων Ρωσίας – Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης