Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπανάκι» για την παγκόσμια ζήτηση η «βουτιά» των κερδών της Samsung σε χαμηλά 8 ετών

«Καμπανάκι» για την παγκόσμια ζήτηση η «βουτιά» των κερδών της Samsung σε χαμηλά 8 ετών
Ήταν το μικρότερο τριμηνιαίο κέρδος της Samsung από το τρίτο τρίμηνο του 2014
Σε χαμηλά οκτώ ετών υποχώρησαν τα τριμηνιαία κέρδη της Samsung Electronics την Παρασκευή, καθώς η εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας έπληξε τις τιμές των τσιπ μνήμης και περιόρισε τη ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές.
Η θλιβερή εκτίμηση για τα κέρδη της μεγαλύτερης στον κόσμο κατασκευάστριας εταιρείας τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων - που αποτελεί καμπανάκι για την παγκόσμια καταναλωτική ζήτηση - δίνει έναν αδύναμο τόνο για τα τριμηνιαία αποτελέσματα άλλων τεχνολογικών εταιρειών.
Τα κέρδη της Samsung αναμένεται να συρρικνωθούν και πάλι στο τρέχον τρίμηνο, ανέφεραν οι αναλυτές, αφού η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου πιθανότατα μειώθηκαν κατά 69% στα 4,3 τρισ. γουόν (3,37 δισ. δολάρια) από 13,87 τρισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα.
Ήταν το μικρότερο τριμηνιαίο κέρδος της Samsung από το τρίτο τρίμηνο του 2014 και υπολείπεται της εκτίμησης της Refinitiv SmartEstimate των 5,9 τρισεκατομμυρίων γουόν, η οποία σταθμίζει τις προβλέψεις των αναλυτών που είναι πιο σταθερά ακριβείς.
"Όλες οι επιχειρήσεις της Samsung πέρασαν δύσκολα, αλλά ειδικά τα τσιπ και τα κινητά", δήλωσε ο Lee Min-hee, αναλυτής της BNK Investment & Securities.
Τα τριμηνιαία έσοδα πιθανότατα μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους στα 70 τρισεκατομμύρια γουόν, ανέφερε η Samsung σε μια σύντομη προκαταρκτική δήλωση αποτελεσμάτων.
Η τέταρτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία της Ασίας με βάση την αξία της αγοράς θα ανακοινώσει αναλυτικά τα κέρδη της στις 31 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης