Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» τιμών - Νέα μείωση από την Tesla στην Κίνα, για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες

«Πόλεμος» τιμών - Νέα μείωση από την Tesla στην Κίνα, για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες
Η τιμή εκκίνησης για το Model 3, για παράδειγμα, μειώθηκε στα 229.900 γουάν
Σχετικά Άρθρα
Η Tesla μείωσε τις τιμές των αυτοκινήτων της στην Κίνα για δεύτερη φορά σε λιγότερο από τρεις μήνες την Παρασκευή, τροφοδοτώντας έναν πόλεμο τιμών εν μέσω επιδείνωσης του outlook της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Η τελευταία μείωση, μαζί με μια μείωση τον Οκτώβριο, καθώς και διάφορα κίνητρα που ανέρχονται έως και 10.000 γουάν που επεκτάθηκαν στους Κινέζους αγοραστές τους τελευταίους τρεις μήνες, ισοδυναμούν με μείωση των τιμών της Tesla κατά 13% έως 24% από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Την Παρασκευή, η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων (EV) μείωσε τις τιμές για όλες τις εκδόσεις των αυτοκινήτων Model 3 και Model Y στην Κίνα κατά 6% έως 13,5%, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στις τιμές που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της.
Η τιμή εκκίνησης για το Model 3, για παράδειγμα, μειώθηκε στα 229.900 γουάν (33.427 δολάρια) από 265.900 γουάν.
"Οι αναπροσαρμογές των τιμών της Tesla υποστηρίζονται από αμέτρητες μηχανικές καινοτομίες", ανέφερε η Γκρέις Τάο, αντιπρόεδρος της Tesla, υπεύθυνη για την εξωτερική επικοινωνία στην Κίνα, στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Weibo την Παρασκευή.
"[Ανταποκρίνονται] στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την ενθάρρυνση της κατανάλωσης".

Μεγάλη πτώση στις παραδόσεις

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις παραδόσεις των αυτοκινήτων της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα τον Δεκέμβριο, οι οποίες σημείωσαν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, και επίσης μόλις λίγες ημέρες αφότου το Πεκίνο τερμάτισε ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων που βοήθησε στην οικοδόμηση της μεγαλύτερης αγοράς EV στον κόσμο.
Η εξασθένηση της ζήτησης ανάγκασε την Tesla και τους ανταγωνιστές της να απορροφήσουν το βάρος αυτής της απόφασης.
Η China Merchants Bank International (CMBI), η οποία προειδοποίησε τον Ιούλιο ότι ο τομέας EV της Κίνας οδεύει προς έναν πόλεμο τιμών, δήλωσε ότι η μείωση των τιμών της Tesla επιβεβαίωσε την πρόβλεψη και δήλωσε ότι η αμερικανική εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να κάνει περισσότερα, ειδικά καθώς ο ανταγωνισμός με τους κινέζους αντιπάλους της εντείνεται.
Τα Model 3 και Y ήταν τα μόνα μοντέλα που παραδίδει η Tesla στην Κίνα, αν και την Παρασκευή ανακοίνωσε τις τιμές για τα Model S και Model X στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης