Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τageszeitung: Διαφάνεια... Ρουάντας στην Ελλάδα - Στο κάδρο και ο Ντογιάκος

Τageszeitung: Διαφάνεια... Ρουάντας στην Ελλάδα - Στο κάδρο και ο Ντογιάκος
«Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά ανθούν στην Αθήνα, όπως συνέβαινε πάντοτε
Δριμεία κριτική ασκεί η Τageszeitung (ΤΑΖ) στην απόδοση Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, επικρίνοντας ακόμη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
«Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά ανθούν στην Αθήνα, όπως συνέβαινε πάντοτε.
Στον Δείκτη Διαφθοράς του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 58η θέση παγκοσμίως, πίσω από τη Ρουάντα και τη Σαουδική Αραβία» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
»Αυτό δεν είναι σύμπτωση.
Κάθε φορά που πολιτικοί ή υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή βρίσκονται ακόμη και στο επίκεντρο αυτών, η Ποινική Δικαιοσύνη δυσκολεύεται εμφανώς να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις με την απαραίτητη επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, για να μη μιλήσουμε για λογοδοσία και επιβολή ποινών στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
»Ακόμα και στην περίπτωση των πιο σοβαρών κατηγοριών, όπως η κατασκοπεία, το ξέπλυμα χρήματος ή η διαφθορά μεγάλης κλίμακας, οι έφοδοι δεν πραγματοποιούνται καθόλου ή πραγματοποιούνται μόνο έπειτα από μήνες ή χρόνια αφότου οι υποθέσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας», σχολιάζει η ΤΑΖ για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.
Τέλος, η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη απονομής Δικαιοσύνης, από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, την αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, λόγω παραγραφής του εγκλήματος έπειτα από 16 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης