Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τραγέλαφος στη Βουλή των Αντιπροσώπων - O McCarthy έχασε και την 8η ψηφοφορία ενώ τον κατηγορούν για προδοσία

ΗΠΑ: Τραγέλαφος στη Βουλή των Αντιπροσώπων - O McCarthy έχασε και την 8η ψηφοφορία ενώ τον κατηγορούν για προδοσία
Νωρίτερα ο McCarthy είχε εμφανιστεί εν μέρει αισιόδοξος, καθώς κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων είχε κάνει λόγο για έναν πιθανό συμβιβασμό
Σχετικά Άρθρα
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy έχασε και την 8η ψηφοφορία την Πέμπτη (5/1/2023) για την προεδρία του Σώματος παρά το γεγονός πως έκανε πολλές παραχωρήσεις στους «αντάρτες» βουλευτές, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο τους και να αναλάβει το ύπατο αξίωμα.
Νωρίτερα ο McCarthy είχε εμφανιστεί εν μέρει αισιόδοξος, καθώς κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων είχε κάνει λόγο για έναν πιθανό συμβιβασμό.
«Νομίζω ότι όλοι στη συνομιλία θέλουν να βρουν μια λύση», είπε ο McCarthy καθοδόν προς την αίθουσα της Βουλής για την πρώτη ψηφοφορία της ημέρας την 7η.
Ωστόσο, λιγότερο από δύο ώρες μετά την έναρξη των ψηφοφοριών, ένας ισχυρός αντίπαλος της υποψηφιότητας McCarthy, ο Scott Perry, Pa., δημοσίευσε ένα θυμωμένο tweet κατηγορώντας τον McCarthy για διαρροή λεπτομερειών εσωτερικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή για προδοσία.
Στην 8η ψηφοφορία ο McCarthy έχασε και πάλι περισσότερες από 10 ψήφους, καθιστώντας του αδύνατο να φτάσει τους 218 που απαιτούνται για να κατακτήσει την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης