Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τον Putin, ο Erdogan μίλησε και με Zelensky: Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για διαρκή ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Μετά τον Putin, ο Erdogan μίλησε και με Zelensky: Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για διαρκή ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογο του - Είχε προηγηθεί επικοινωνία Erdogan με Putin

Σχετικά Άρθρα
Λίγες ώρες μετά την επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, o Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Ουκρανό ομόλογο του, Volodymyr Zelensky.
Είναι προφανές πως ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ο Erdogan θα ήθελε να γράψει στο ενεργητικό του, την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Erdogan αφού ζήτησε από τον Putin την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, στον Zelensky εξέφρασε την πρόθεση της Τουρκίας να μεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Erdogan επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το καθήκον να διευκολύνει και να μεσολαβήσει για την εδραίωση μιας διαρκούς ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων. Ειδικότερα, δηλώνοντας ότι το έργο για την ανταλλαγή κρατουμένων συνεχίζεται, ο Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να μεσολαβήσει διπλωματικά για να επιταχυνθεί η διαδικασία για τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia.
Τέλος, Erdogan και Zelensky συζήτησαν για την ανθρωπιστική βοήθεια, την ενεργειακή υποστήριξη της Τουρκίας προς την Ουκρανία αλλά και τις εξελίξεις στον διάδρομο των σιτηρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης