Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk μείωσε την αξία του Twitter στο μισό... μέσα σε 2 μήνες - Τι έδειξε έκθεση της Fidelity

Ο Musk μείωσε την αξία του Twitter στο μισό... μέσα σε 2 μήνες - Τι έδειξε έκθεση της Fidelity
Η Fidelity ήταν ένας από τους 19 επενδυτές που αναφέρονται ως συμμετέχοντες στην αγορά του Twitter από τον Musk
Ο Elon Musk κατέστρεψε περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του Twitter σε λίγο περισσότερο από 2 μήνες, σύμφωνα με το αρχείο των επενδυτών.
Το έπος της ιδιοκτησίας του Twitter από τον Elon Musk κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το 2022.
Πρώτα ο Musk προσέφερε 54,20 δολάρια για την εταιρεία, το οποίο φαινόταν αρχικά ως ένα αστείο, αλλά στη συνέχεια σόκαρε τη Wall Street υπογράφοντας μια δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης για αυτό το ποσό.
Στη συνέχεια προκάλεσε ένα ακόμη σοκ όταν προσπάθησε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία και το Twitter έκανε μήνυση για να τον αναγκάσει να κλείσει (όταν η αξία του φαινόταν να είναι πολύ μικρότερη από την προσφορά του).
Από τότε που ο Musk έκανε το Twitter δικό του και φέρεται να απέλυσε το μισό προσωπικό του, η αξία του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ασαφής.
Κάποια στιγμή, ο ίδιος ο Musk προειδοποίησε ακόμη και ότι θα μπορούσε να χρεοκοπήσει.

Πέφτει η αξία

Τώρα πλέον έχουμε μια ένδειξη, με τη μορφή μιας κανονιστικής κατάθεσης από το Fidelity Blue Chip Growth Fund, το οποίο επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών του στοιχείων σε εταιρείες με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το εν λόγω ταμείο του γίγαντα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αποτίμησε τη συμμετοχή του στο Twitter σε 19,66 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση συμμετοχών.
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η συμμετοχή αυτή είχε μειωθεί σε 8.626.218 δολάρια, σύμφωνα με άλλη αναφορά.
Αυτό σημαίνει ότι η αξία της επένδυσης της Fidelity στο Twitter έχει πέσει κατά 56% από τον Οκτώβριο.
Ο Musk ανακοίνωσε αρχικά την προσφορά του για το Twitter τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.
Η Fidelity ήταν ένας από τους 19 επενδυτές που αναφέρονται ως συμμετέχοντες στην αγορά του Twitter από τον Musk ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δέσμευσε περίπου 316 εκατομμύρια δολάρια για τη συναλλαγή, σύμφωνα με μια κατάθεση της 4ης Μαΐου.

Οι χειρισμοί Musk

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ο Musk έχει περικόψει τα έξοδα στο Twitter, έναν οργανισμό που παρομοίασε με ένα αεροπλάνο "που κατευθύνεται προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα με τους κινητήρες να έχουν πάρει φωτιά και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν".
Σε μια από τις τελευταίες κινήσεις του για περικοπή κόστους, ακύρωσε τις υπηρεσίες καθαριότητας αυτόν τον μήνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τους New York Times.
Το Twitter μηνύθηκε ξεχωριστά από τον ιδιοκτήτη του, την Columbia Property Trust, επειδή δεν πλήρωνε ενοίκιο στην ίδια έδρα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τον περασμένο μήνα, ο Musk δήλωσε επίσης ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος, αφού εκατομμύρια χρήστες του Twitter του ζήτησαν να παραιτηθεί σε μια μη επιστημονική δημοσκόπηση που δημιούργησε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος και υποσχέθηκε να τηρήσει.
Ο ίδιος φέρεται να αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης