Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμα ύψους 400 εκατ. ευρώ επιδίκασε στη Meta η ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμα ύψους 400 εκατ. ευρώ επιδίκασε στη Meta η ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων
Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβίαση της νέας αυστηρότερης από το 2018 νομοθεσίας της ΕΕ περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων
Σχετικά Άρθρα
Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πρακτικές διαφήμισης και διαχείρισης δεδομένων της εταιρείας παραβίασαν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.
Σε ανακοίνωσή της, η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων είπε ότι η Meta καταδικάζεται να καταβάλει δύο πρόστιμα — το ένα, ύψους 210 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR) για το Facebook και το δεύτερο 180 εκατομμυρίων ευρώ για παραβιάσεις του ίδιου νόμου από το Instagram.
Η επιβολή των προστίμων σηματοδοτούν την ολοκλήρωση δύο μακροχρόνιων ερευνών στη Meta από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή, που κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία η αρχή είχε κατηγορηθεί και για καθυστερήσεις στη διαδικασία.
Η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή άρχισε να ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων προσωπικών δεδομένων από τη Meta στις 25 Μαΐου 2018, την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νέος αυστηρότερος συγκριτικά με τον προηγούμενο κανονισμός περί σεβασμού των προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης