Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: «Παγώνουν» μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων με βάση την παρακεταμόλη

Γαλλία: «Παγώνουν» μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων με βάση την παρακεταμόλη
Εδώ και μήνες η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) ζήτησε από τα φαρμακεία της Γαλλίας να δίνουν συγκεκριμένη ποσότητα φαρμάκων με παρακεταμόλη σε κάθε ασθενή
Αναστέλλονται μέχρι το τέλος του μήνα στη Γαλλία οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου προϊόντων με βάση την παρακεταμόλη, μετά τις δυσκολίες που σημειώνονται στον ανεφοδιασμό του συγκεκριμένου συστατικού που χρησιμοποιείται σε αναλγητικά.
Η σχετική απαγόρευση ενεργοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4/1, και πλέον, «η πώληση μέσω διαδικτύου προϊόντων που αποτελούνται αποκλειστικά από παρακεταμόλη αναστέλλεται ως τις 31 Ιανουαρίου 2023», όπως αναφέρει σε διάταγμά της η γαλλική κυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή της γαλλικής κυβέρνησης ελήφθη εξαιτίας «των συνεχιζόμενων εδώ και περισσότερους από έξι μήνες προβλημάτων στα φάρμακα με βάση την παρακεταμόλη», κυρίως όσα προορίζονται για παιδιά.
«Τα διάφορα μέτρα που έλαβαν οι υγειονομικές αρχές, όσο αποτελεσματικά και αν ήταν, δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής να ξεπεραστούν» τα προβλήματα, παραδέχθηκε η κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) ζήτησε από τα φαρμακεία της Γαλλίας να δίνουν συγκεκριμένη ποσότητα φαρμάκων με παρακεταμόλη σε κάθε ασθενή, ενώ από τον Δεκέμβριο το γαλλικό υπουργείο Υγείας είχε προειδοποιήσει ότι παρά τα μέτρα αυτά, η κατάσταση παραμένει «περίπλοκη» και δεν θα λυθεί αν δεν περάσουν πολλές εβδομάδες.
Πάντως, τα προβλήματα με την παρακεταμόλη εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ελλείψεων διάφορων φαρμάκων, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, όπως της αμοξυκιλλίνης.
Στο διάταγμά της η γαλλική κυβέρνηση τόνισε την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στην Κίνα, όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων covid.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας απαγόρευσε τις εξαγωγές παρακεταμόλης, μεγάλες ποσότητες της οποίας εξήγαγε σε φαρμακοβιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης