Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Επιβραδύνεται η πτώση του δείκτη υπηρεσιών - Ελπίδες για ηπιότερη ύφεση

Γερμανία - Επιβραδύνεται η πτώση του δείκτη υπηρεσιών - Ελπίδες για ηπιότερη ύφεση
Στη Γερμανία, αυξάνονται οι ελπίδες για ύφεση ηπιότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ο υψηλός πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα επέκτειναν την υποχώρηση του γερμανικού τομέα υπηρεσιών τον Δεκέμβριο του 2022, αν και ο βραδύτερος ρυθμός μείωσης της δραστηριότητας αυξάνει τις ελπίδες για μια ηπιότερη από την αναμενόμενη ύφεση.
Ειδικότερα, ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global αυξήθηκε στο 49,2 από 46,1 τον Νοέμβριο. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση από τον Ιούλιο, όταν ξεκίνησε η τρέχουσα ύφεση, και ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την πρόωρη εκτίμηση για 49.
Η επιβράδυνση του πληθωρισμού ήταν μια περαιτέρω ένδειξη ότι οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές έχουν ξεπεράσει την κορύφωσή τους, δήλωσε ο Phil Smith, οικονομικός συνεργάτης διευθυντής της S&P Global, αν και εξακολουθούν να είναι μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων που έχουν καταγραφεί.
«Είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο, ότι η ύφεση έχει χάσει τη δυναμική της, γεγονός που σε συνδυασμό με την επιβραδυνόμενη μείωση της μεταποιητικής παραγωγής στο τέλος του έτους ενισχύει τις ελπίδες ότι η όποια ύφεση θα είναι ηπιότερη από ό,τι αρχικά αναμενόταν», δήλωσε ο Smith.
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Γερμανίας, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τον τομέα των υπηρεσιών όσο και τον τομέα της μεταποίησης, αυξήθηκε στο 49 τον Δεκέμβριο από 46,3 τον Νοέμβριο, ελαφρώς πάνω από την πρόωρη μέτρηση του 48,9. Ο Δεκέμβριος ήταν ο έκτος συνεχόμενος μήνας που η μέτρηση ήταν κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης