Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια έπεσε η κεφαλαιοποίηση της Apple

Κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια έπεσε η κεφαλαιοποίηση της Apple
Κατά 4,4% υποχωρεί η μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Η κεφαλαιοποίηση της Apple υποχώρησε κάτω από από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, λόγω της πτώσης της μετοχής.
Το sell-off έρχεται ένα χρόνο αφότου η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone έγινε η πρώτη εταιρεία που έφτασε το ορόσημο της κεφαλαιοποίησης των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 4,4% στα 124,50 δολάρια, αφού ο αναλυτής της Exane BNP Paribas Jerome Ramel υποβάθμισε την σύσταση για την εταιρεία σε «ουδέτερη» από «υπεραπόδοση», μειώνοντας τον στόχο τιμής στα 140 δολάρια έναντι 180 δολαρίων που ήταν προηγουμένως, σύμφωνα με το Refinitiv Eikon.
Ο Ramel μείωσε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του iPhone για το οικονομικό έτος 2023 σε 224 εκατομμύρια τεμάχια από 245 εκατομμύρια τεμάχια, παραπέμποντας στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας από τον κατασκευάστρια Foxconn και την επιλογή των καταναλωτών να σφίξουν το ζωνάρι, περιορίζοντας τη δαπάνη τους για τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας.
Στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της Apple, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 1,98 τρισεκατομμύρια δολάρια, λίγο πιο πάνω από τη Microsoft, η οποία επί του παρόντος αποτιμάται στα 1,78 τρισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης