Τελευταία Νέα
Διεθνή

ECDC: Η έκρηξη του covid 19 στην Κίνα δεν απειλεί την Ευρώπη

ECDC: Η έκρηξη του covid 19 στην Κίνα δεν απειλεί την Ευρώπη
Καθησυχαστικό είναι το ECDC ως προς τον κίνδυνο η έξαρση του covid 19 στην Κίνα να προκαλέσει αύξηση των λοιμώξεων στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
H Κίνα μπορεί να παλεύει με την δική της έκρηξη κρουσμάτων Covid 19 μετά την κατάργηση της αυστηρής περιοριστικής της πολιτικής, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), με μια καθησυχαστική του δήλωση, απεφάνθη ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ασία είναι απίθανο να προκαλέσει έξαρση των λοιμώξεων στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει πως η επιδημιολογική κατάσταση του covid 19 στην ΕΕ/ΕΟΧ θα επηρεαστεί από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα λόγω της υψηλής πληθυσμιακής ανοσίας.
«Οι μεταλλάξεις που κυκλοφορούν στην Κίνα κυκλοφορούν ήδη στην ΕΕ και ως εκ τούτου δεν αποτελούν πρόκληση για την ανοσολογική απάντηση των πολιτών της ΕΕ/ΕΟΧ. Επιπλέον, οι πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα εμβολιασμού», ανέφερε το ECDC.
Ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης –όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία– έχουν ήδη θεσπίσει το υποχρεωτικό τεστ covid 19 για ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα, ενώ άλλα περιμένουν μια συντονισμένη προσέγγιση.
Από την Πέμπτη, 4/1/22 και η Βρετανία θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρηση.
Επιπλέον, οι βρατανικές αρχές θα υποβάλλουν οι ίδιες σε τεστ ένα δείγμα αφίξεων προκειμένου να ενισχυθούν τα υπάρχοντα μέτρα και να υπάρξει έλεγχος για νέες μεταλλάξεις.
«Θα υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη και προληπτική προσέγγιση ανακοινώνοντας αυτά τα προσωρινά μέτρα ενώ θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τα δεδομένα», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Steve Barclay.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης