Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Υποχρεωτικά covid τεστ, παρακολούθηση λυμάτων και άλλα μέτρα λαμβάνει η Ευρώπη για τους ταξιδιώτες από Κίνα

EE: Υποχρεωτικά covid τεστ, παρακολούθηση λυμάτων και άλλα μέτρα λαμβάνει η Ευρώπη για τους ταξιδιώτες από Κίνα
Υπέρ της κοινής προσέγγισης στη λήψη μέτρων τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των χωρών μελών της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορονοϊό που συγκάλεσε η σουηδική προεδρία.
Όλα τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προσέγγιση για τη μεταβαλλόμενη κατάσταση της Covid 19 στην Κίνα και τις επιπτώσεις των αυξημένων ταξιδιών από την Κίνα στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.
Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής διεξαγωγής τεστ πριν από την αναχώρηση, ενώ η Κομισιόν ετοίμασε σχέδιο γνωμοδότησης που θα κατατεθεί αύριο 4/1/22, στη συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων  (IPCR).
Όπως έγινε πάντως γνωστό, το σχέδιο γνωμοδότησης της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας προτείνει: μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγείας για τους ταξιδιώτες (συμπεριλαμβανομένης της συνιστώμενης χρήσης μάσκας σε πτήσεις από την Κίνα), παρακολούθηση λυμάτων για αεροσκάφη, γονιδιωματική επιτήρηση στα αεροδρόμια και αυξημένη παρακολούθηση, αυξημένη επαγρύπνηση της ΕΕ όσον αφορά στα τεστ και τους εμβολιασμούς, συζήτηση σχετικά με την ανάγκη για τεστ επιβατών από την Κίνα πριν από την αναχώρηση.
Επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να στοχεύουν στις καταλληλότερες πτήσεις και αεροδρόμια και να εκτελούνται με συντονισμένο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητά τους.
Η Κομισιόν θα δημοσιεύσει τη γνώμοδότησή της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας μόλις εγκριθεί και επίσημα, δηλαδή αύριο 4/1/22.
.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης